Csehország továbbra is a vörös zónába sorolja Szlovákiát

Csehország továbbra is a magas kockázatú, vörös zónába sorolja Szlovákiát. A beutazáshoz 24 óránál nem régebbi negatív antigénteszttel, vagy 72 óránál nem régebbi PCR tesztre van szükség, emellett karanténba kell vonulni.

Csehország továbbra is a vörös zónába, vagyis a járvány szempontjából magas kockázatú országok közé sorolja Szlovákiát – tájékoztatott weboldalán a szlovák külügyminisztérium. Szlovákia május 10-től a narancssárga zónába, a közepes kockázatú országok közé tartozott.

A Csehországba történő belépést megelőzően a teszten kívül ki kell tölteni egy űrlapot, online elküldeni az illetékes kerületi közegészségügyi hivatalhoz, és kérésre a határellenőrzésnél felmutatni az erről kiállított igazolást.

A Csehországba érkezőknek ezt követően házi karanténba kell vonulniuk, amíg meg nem érkezik a második PCR-teszt eredménye, melyet saját költségre a Cseh Köztársaságban kell elvégeztetni legkésőbb a határon való átkelést követő 5. napon. A második PCR teszt eredményét el kell juttatni a tartózkodási hely szerinti illetékes kerületi közegészségügyi hivatalhoz. Emellett 14 napig mindenhol légzésvédő maszkot kell viselni, kültéren is.

A beoltottak kivételt képeznek, azonban rájuk is vonatkozik a regisztrációs kötelezettség. A beoltottakra tehát nem vonatkozik a karanténkötelezettség, amennyiben felmutatják az egészségügyi tárca által kiállított nemzetközi igazolást arról, hogy már megkapták a koronavírus elleni oltást, és az első adag mRNS / vektor alapú vakcina beadása óta már eltelt 22 nap.

Kövessen minket: Facebook

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Forrás: tasr, bumm.sk

 


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek