Csellengőket ellenőriztek Nyíregyházán

Ezúttal nem volt igazolatlanul hiányzó diák.

A Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Rendőr-főkapitányság Bűnmegelőzési Osztálya, a Nyíregyházi Rendőrkapitányság, a Szabolcs-Szatmár-Bereg Megyei Kormányhivatal Gyámügyi és Igazságügyi Osztály Igazságügyi Főosztály és a Nyíregyházi Család és Gyermekjóléti Központ munkatársai ellenőrizték Nyíregyháza belvárosában, az iskolaidőben felügyelet nélkül csellengő, tanköteles korú diákokat 2019. március 7-én. A hatóság munkatársai több fiatalt ellenőriztek, hogy megbizonyosodjanak arról, hogy igazoltan maradtak távol az iskolai foglalkozásoktól.

A rendőrség rendszeresen tart ifjúságvédelmi ellenőrzéseket. A program célja kettős: a fiatalok felelősségérzetének fokozása, valamint védelmük, hogy az iskolakerülés, vagy a szökés ideje alatt nem váljanak bűncselekmény áldozatává.

A rendőrség a szülők felelősségére is felhívja a figyelmet, Időnként ellenőrizzék és bizonyosodjanak meg arról, hogy gyermekük valóban beért-e az iskolába és érdeklődjenek a pedagógusoktól, hogy minden tanórán jelen volt-e! Amennyiben arra gyanakszanak, hogy a gyermek iskolaidőben tanulás helyett a csellengést választja, beszélgessenek el vele és tisztázzák az iskolakerülés okát!

A bűnmegelőzési szakemberek fiataloknak szóló tanácsai:

– Ne használd meggondolatlanul a közösségi oldalakat, ne engedd, hogy tartózkodási helyed követhető legyen!
– Ne tegyél fel internetre másokról készült fotót vagy videót, az illető beleegyezése nélkül!
– Légy mindig, minden ismeretlennel szemben gyanakvó, hiszen nem biztos, hogy ő céljaik a te javaidat szolgálják!
– Amennyiben úgy érzi, hogy Ön vagy gyermeke bűncselekmény áldozatává vált, haladéktalanul hívja és tegyen bejelentést a rendőrség ingyenesen hívható 112-es központi segélyhívószámán.

Forrás: police.hu


Hasonló cikkek