Csengele: márciusra kész lesz a tornacsarnok

A Csongrád – Csanád megyei település jelentős beruházásba fogott még a tavalyi éveben, hogy támogassa a lakosság sportéletét és a testnevelés órák lebonyolítását. Némi csúszás miatt tavasszal adják át az épületet

Március végére lesz készen a tornacsarnok, amely rendkívül jó szolgálatot tesz majd a gyermekeknek és felnőtteknek egyaránt. A pedagógusok is sokkal több lehetőséggel élhetnek, ami a mindennapos mozgásos feladatok előkészítésében és véghezvitelében is jelentkezni fog, hiszen az eszközök tárháza is gyarapszik. Ennek köszönhetően abban bíznak, hogy könnyebben motiválhatják a diákokat, hogy mozogjanak, a tanórákon és külön foglalkozásokon egyaránt.

Emellett az épületben lehetőség lesz rendezvények lebonyolítására is, így közösségi térré is avanzsál majd a csarnok. Így az egész település hasznát látja majd a teremnek. A beruházás támogatásnak köszönhetően, több mint 570 millió forintból valósul meg.

Lapunk is nyomon követte az építkezést, így a tetőszerkezet megépítéséről is beszámolhattunk. Bár eredetileg már a 2021/2022-es tanévet abban szerették volna kezdeni, majd végül a januári átadásban bíztak, a márciusi végeredménnyel is elégedettek lesznek a szakemberek. Hiszen a koronavírus, az időjárás, illetve az építőipar helyzete sokszor beleszólt a kivitelezésbe.

Azt is megtudtuk a csarnokról, hogy A-típusú besorolást kapott, tehát  a 18-szor 30 méteres küzdőterén, pályáján kosárlabdát, röplabdát és teremfocit játszhatnak majd a csapatok, illetve testnevelés órán a diákok.

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek