Csengele: tetőt kapott a tornacsarnok

A község életét meghatározza a jelenlegi beruházás, mely több mint 570 millió forintból valósul meg. A csarnok nagy segítséget jelent majd a rendezvények lebonyolításában is

Egy-egy település jövőjét meghatározza az, hogy milyen lehetőségeket kínál a lakosainak. Csengele önkormányzata is arra törekszik, hogy minél szélesebb körben szolgálja ki az emberek igényeit. A tornacsarnok tehát nem csak az iskolai nevelést és a sportórákat tekintve fontos, hanem kulturális programok helyszíne is lesz.

Korábban lapunk is beszámolt a kezdetekről. Akkor arról értesítettük olvasóinkat, hogy az alap és a biciklitároló készen van. Most már a tetőt is megkapta az épület, ami látványos haladást eredményez. Ám a koronavírus, az időjárási viszonyok, és a kezdeti elakadások miatt 2022 januárjában adhatják át az épületet, nem pedig most ősszel.

Ám mivel a pályázatok kivitelezése minden esetben számos körülményen és tényezőn múlik, a beruházás végének januárra ütemezése és megvalósítása még kifejezetten jó eredménynek mondható. Hiszen az iskolások a második félévtől már használhatnák a teret.

Tóth Tibor Csengele polgármestere a következőt nyilatkozta a delmagyar.hu-nak a munkálatokról:

Jelenleg a belső tetőhéjazatot szerelik a szakemberek, vakolnak, a villanyszerelők húzzák be a kábeleket, a csövezéssel is haladnak, vagyis gőzerővel végzik az épületgépészeti munkákat. Arról sem feledkezhetünk meg, ha szóba kerül az iskolai sportcsarnok építése, hogy a beruházás hiánypótló, mert eddig még nem volt hasonló létesítmény a községben, a testnevelésórákat – szükség- és öszvérmegoldásként – a faluház nagytermében tartották és tartják még jelenleg is.

A falu számára tehát nélkülözhetetlen lesz az épület. Ráadásul már a kivitelezési folyamatok is szolgálnak némi látványossággal. Hiszen például a tetőelemek darus beemelését többen is figyelték. Ennek főként persze a gyerekek örültek.

Farkas Cs. Tekla


Hasonló cikkek