Cseppkövek között koncertezik Szentpéteri Csilla Aggteleken

Számos különleges helyszínen tartott már hangversenyt a népszerű zongoraművésznő, aki ezúttal a Világörökség részét képező Baradla-barlangba látogat el augusztus 11-én, pénteken este 6 órakor. Zenészbarátaival most is látványos és pezsgő hangulatú programmal várják a crossover muzsika kedvelőit.

A formabontó koncerten évszázadok dallamai csendülnek fel újraértelmezett formában: Mozart, Beethoven, Csajkovszkij és más jeles komponisták művei elevenednek meg jazz, blues, bossa nova stílusban, de megszólalnak a művésznő legsikeresebb szerzeményei, sőt ízelítőt kaphatunk a készülő új album zenedarabjaiból is.

Egy látványban is gazdag hangverseny / Fotó: szentpetericsilla-com

Magyarország egyedülálló természeti kincse a Baradla-barlangrendszer, ahol kilométereken át tartó hosszú folyosón keresztül vezet az út egy sziklacsarnokba. Szentpéteri Csilla évek óta tervezett egy formabontó koncertet ebben a természet által kialakított különleges hangversenyteremben. Véleménye szerint a különféle zenei korszakok, stílusok, színek, hangulatok, a szenvedélyes melódiák és a vérpezsdítő ritmusok még hatásosabban szólalnak meg az aggteleki cseppkőbarlang egyedülálló környezetében.

Cseppkőképződmények az aggteleki Baradla-barlangban / MTI Fotó: Vajda János

Tavaly Miskolcon adott két nagysikerű, teltházas koncertet a művésznő „Láttad-e már a zenét?” és „Temperamento” címmel. Ekkor készült vele interjúnk a Művészetek Házában:

https://pannonhirnok.com/a-zenet-nem-erteni-hanem-elvezni-erezni-kell-interju-szentpeteri-csilla-zongoramuvesszel/


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek