Csokik és színek kavalkádja Borsodban

Nagy sikerrel rendezték meg a hétvégén a csokoládéfesztivált Szerencsen, és rengeteg érdeklődőt vonzott az ország leghosszabb szórakoztató eseménye is, a kazincbarcikai Kolorcity.

Minőségi produkciókban volt részük azoknak, akik ellátogattak 2017. augusztus 1-je és 21-e között Kazincbarcikára. Ötödik alkalommal szervezték meg a 3 hetes összművészeti fesztivált, melynek idén központi helyszínéül a Csónakázó-tó szolgált. 14 koncertre került itt sor, színpadra lépett többek közt a Piramis, a Magna Cum Laude, a Csík zenekar, a WellHello, Völgyesi Gabi, Rúzsa Magdi, Lotfi Begi, Deniz, valamint a Halott Pénz. A szervezők igyekeztek a környező kisebb és nagyobb városokat is bevonni a fesztiválba, így jött létre a Kolorcountry elnevezésű társulás, amihez 15 település csatlakozott, helyszínt biztosítva egy-egy színvonalas programhoz. A Kolor Kölyöksziget 2 héten keresztül várta ingyenes rendezvényekkel a gyerekeket, az Észak-magyarországi Közlekedési Központ Zrt. által működtetett fesztiválbuszok pedig a felnőtteket segítették a koncertek utáni hazajutásban.

Tankcsapda (illusztráció) / MTI Fotó: Mohai Balázs

Szerencs adott otthont a X. Országos Csokoládéfesztiválnak a múlt hétvégén. A háromnapos programsorozat célja minden évben – a szerencsi csokik népszerűsítésén túl-, látványos vásári forgataggal, sokféle koncerttel, tárlattal, színvonalas kulturális programokkal a városba csalogatni a látogatókat.

Pénteken felvonulással kezdődött a fesztivál, az utcán Gombóc Artúr és családja fogadta a vendégeket. Szerencs polgármestere, Koncz Ferenc ünnepi szavai után Kiss Elza, a Földművelésügyi Minisztérium miniszteri biztosának köszöntője nyitotta meg a rendezvényt. Örömteli bejelentésre is sor került: egy 4 milliárdos beruházás keretében hamarosan borlabor épül a városban.

Szikora Róbert és az R-GO (PTV Fotó: Vona Ildikó)

Tankcsapda, Magna Cum Laude, Deák Bill Gyula, Alvin és a Mókusok koncertje teremtette meg a kellő fesztiváli hangulatot, amit szombaton csak fokozott Szikora Róbert és az R-GO, Kowalsky meg a Vega, Vastag Csaba, a Dorothy fellépése, vasárnap pedig érkezett a Halott Pénz, a Lord, a Csík zenekar, és a szerencsi származású Hooligans.

A Hooligans koncertje (Fotó: Szerencsi Hírek Facebook oldala)

A gyerekeket bábszínház, ugrálóvár, óriásbábok, vidámpark várta, és elsősorban nekik zenélt a 100 Folk Celsius együttes. Természetesen a csoki állt a középpontban: volt csokiszobor-kiállítás, csoki-szökőkút, interaktív csokoládékészítés, édességkóstolás, és vendégként érkezett az olaszországi Modica városa. Náluk eredeti azték módszer szerint készül ez a finomság, amely kizárólag kakaóbab-őrleményt, valamint nádcukrot tartalmaz, és minden esetben kézműves technológiával állítják elő. Az idei fesztivált látványos tűzijáték zárta.

Vélemény, hozzászólás?