Csökkent az Allianz bevétele és nyeresége

A bevétel és a nyereség visszaeséséről számolt be az idén a második negyedévben és az év első hat hónapjában az Allianz csoport beszámolójában, amelyet a biztosítótársaság szerdán juttatott el az MTI-hez.

Az Allianz csoport az idei második negyedévben 30,9 milliárd euró, az egy évvel korábbinál 6,8 százalékkal alacsonyabb díjbevétel mellett 18,8 százalékkal kisebb, 2,6 milliárd euró működési eredmény ért el. A csoport adózott eredménye 28,6 százalékkal 1,5 milliárd euróra esett vissza.

Az év első felében az Allianz csoport teljes díjbevétele stagnált, 73,5 milliárd eurót tett ki. Működési eredménye 20,5 százalékkal 4,9 milliárd euróra esett, adózott eredménye pedig 28,8 százalékkal 2,9 milliárd euróra csökkent.

Az eredmény-beszámolóban kiemelik: a Covid-19 válság az eddigi egyik legsúlyosabb zavart okozta a gazdaságban és a pénzügyi piacokon. Bár a pénzügyi piacok erősödtek 2020 második negyedévében, a gazdasági talpra állás továbbra is törékeny. Az Allianz változatos portfóliójának és stabil mérlegének köszönhetően továbbra is sikeresen kezeli a jelenlegi krízist, és meggyőző eredményeket ért el 2020 második negyedévében. A közlemény szerint a folyamatos bizonytalanság ellenére nem módosítják a 2020-as működési eredménnyel kapcsolatos előrejelzést.

Oliver Bäte, az Allianz SE vezérigazgatója a közlemény szerint elmondta: a járvány jelentős negatív hatást gyakorolt a biztosítási üzletágak működési eredményére. “A pandémia továbbra is minden iparág számára kihívást jelent. Az Allianz ennek ellenére jó eredményeket ért el, és figyelemre méltó ellenálló képességről tett tanúbizonyságot 2020 első fél évében. Ezért biztosak vagyunk abban, hogy 2020 második fél évében is meggyőző pénzügyi teljesítményt látunk majd” – mondta.

Az Allianz csoport a világ több mint 70 országában több mint 100 millió lakossági és vállalati ügyféllel rendelkezik. A társaság a vagyon-, élet- és egészségbiztosítástól az assistance szolgáltatásokig és a hitelbiztosításig, valamint a globális üzleti biztosításig széles körű személyi és vállalati biztosítási szolgáltatásokat nyújt.

Az Allianz a világ egyik legnagyobb befektetője, biztosítási ügyfelei megbízásából mintegy 766 milliárd eurót kezel. Emellett vagyonkezelői, a PIMCO és az Allianz Global Investors 1700 milliárd euró értékű, harmadik felektől származó vagyont kezelnek.

Tavaly az Allianz 147 ezer alkalmazottal 142 milliárd euró teljes díjbevételt és 11,9 milliárd euró működési eredményt ért el.


Hasonló cikkek