Csongrád-Csanádba is megérkezett a Honvédség oltóbusza

A települések lakosai és az önkormányzatok is örömmel fogadták a mobil oltópont nyújtotta lehetőséget.

Az oltóbuszok országszerte járják a kistelepüléseket, hogy ezzel is segítség a vakcinák beadását. Ugyanis ezekre a helyekre lassabban jutna el az oltóanyag, többet kellene várni, mivel viszonylag kis lélekszámú községekről van szó. Hogy az itt élők se maradjanak oltás nélkül, bevetik az oltóbuszokat.

A járművön rendezkednek be oltásra, vagy pedig a helyben kialakított oltóponton várják a lakosokat. Ekkor katonák felügyelik, hogy minden rendben működik–e. A vakcina beadásánál minden esetben jelen van egy orvos, és akárcsak a nagyobb városok oltópontjain, itt is adategyeztetés után vehetik fel az injekciót.

Balástyán oltott a Magyar Honvédség
Balástyán oltott a Magyar Honvédség – Fotó: YouTube

Szombaton 180-an kapták meg a Pfizert Balástyán. Ezen kívül a megyében Nagymágocson, valamint országos szinten Vissen, Rozsályon és Baktakéken oltakoztak, összesen 900-an. Gördülékenyen zajlott a folyamat.

A hétvégén Ujvári László polgármester, dr. Györe Ferenc, dr. Veidner Tibor háziorvosok és Gatyás Gitta asszisztens fogadta a katonaorvost és segítőit. Az adategyeztetés a Tanodában zajlott, és az oltóbuszon 180-an vették fel a Pfizer COVID-19 elleni mRNS vakcinát. A Balástya Községi Önkormányzat délben ebéddel látta vendégül az egész napos munkában résztvevő katonákat – tudtuk meg a radio7.hu weboldaláról.

A Honvédség YouTube csatornáján egy videót is közzétettek az oltóbuszon zajló vakcinázásról.

A napokban már Kiszomboron és Apátfalván is járt a busz. Csongrád-Csanád nyolc települését veszik sorra. A Magyar Honvédség járműve öt hét múlva ismét megjelenik a falvakban, hogy a regisztráltak megkaphassák a második vakcinájukat.

Farkas Cs. Tekla

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek