Csongrád-Csanádban javulnak a vízelvezető rendszerek

Huszonnyolc település pályázott csapadék-és belvízelvezető rendszerek fejlesztésére TOP-os program keretein belül.

Már minden önkormányzat benyújtotta eltervezett projektjét, és ha egytől egyig sikerrel járnak összesen közel öt és fél milliárd forintnyi támogatást kapnak majd. Még várják az eredményeket, de bizakodóak, hiszen ezúttal a fejlesztéshez szükséges tervek elkészítésében a megyei önkormányzat és annak cége, a Csongrád Megye Fejlesztéséért Nonprofit Kft. is segített.

Korábban, főleg kisebb községekben gondot okoztak az előkészületek, hiszen nem volt saját forrásuk elképzeléseik papírra vetésére, egyedül pedig nem tudtak volna kész tervekkel előállni.

A megyében, az elkövetkezendő időszakban, a legkisebb falvakban is kezelni akarják a bel-és csapadékvíz elvezetés problémáját. Ezt már Gémes László árulta el a delmagyar.hu-nak.

Többek között például Ásotthalom, Bordány, Deszk, Klárafalva, Eperjes, Kövegy, Magyarcsanád és Nagytőke is pályázott.

Önkormányzataik és lakosaik is nap, mint nap tapasztalják, hogy a rendszerek modernizálására és karbantartására nagy szükség van. Hiszen csapadékos időben közlekedési fennakadásokat okoznak az elvezetetlen vizek, rombolják a városképet, az infrastruktúrát, ráadásul igen baleset veszélyesek is.

Remélhetőleg pozitív elbírálást kapnak a pályázatok s megfelelő intézkedések után megkezdődhet a beruházások kivitelezése, hogy minél hamarabb javuljon a helyzet és példának okáért az esős idő ne legyen többet egyenlő a járhatatlan utakkal.

Farkas Cs. Tekla

Kiemelt kép: Karnok Csaba

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek