Csoportterápián és színházban

Az évad egyik legszórakoztatóbb, ötletekben sziporkázóan gazdag zenés színházi produkciójának bizonyult a Csoportterápia, a tatabányai Jászai Mari Színház, Népház színpadán. 
…………………………………………………………………………………………………..
 
 ……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Dacára annak, hogy komoly mondanivalóval megáldott “mjuzikelkámedi”, társadalmunk éles bírálatával állít szembe #Simon Kornél rendező valamint #Szente Vajk és #Galambos Attila szövegkönyv- és dalszövegíró párosa.
A #Csoportterápia frissessége annál is meglepőbb, hiszen első pillantásra is felmérhető, hogy a darab figurái és szituációi roppant ismerősek, ha nem is a való életből, de ezernyi vígjátékból.
……………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………..
………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………………
Szinte egymást követik a komikus és tragikomikus közhelyek, legyen szó akár a pszichikai problémák göngyölítéséről, akár a cselekményfordulatokról. Egy kóros hazudozó, egy üldözési mániás, egy amnéziás, egy hipochonder, egy boldogtalan született feleség és egy végletesen effeminált balettkaros – így áll össze a hevenyészett önismereti csoportterápia gárdája.
A darab az élet alapvető kérdéseire keresi a választ sok zenével, rekeszizmaink próbatételével és az ülés végén – miután jól kinevettük magunkat – mind rájövünk, hogy az út nyitva áll előttünk, csak a félelmeinket kell elengednünk egy kicsit.
______________________________________________________________________________________________________________________

Csoportterápia

mjuzikelkámedi

Zenéjét szerezte: Bolba Tamás

A szövegkönyvet és a dalszövegeket írta: Szente Vajk és Galambos Attila

Ha úgy érzed széthullott minden, ami volt, hogy nagy a gond, hogy egy ideje kissé borúsabb az ég, mint volt, akkor irány a csoportterápia.
Ha rettegsz attól, hogy megtámad valami betegség, ha csak attól rettegsz, hogy rettegsz, ha félsz, hogy nem tudod ki az, akit szerethetsz, ha már azt sem tudod, ki vagy valójában, akkor irány a csoportterápia.
No de mi van akkor, ha a csoportterápián csak beteg van, orvos egy szál se?

Mi van, ha valaki tévedésből van itt, mert ő csak a színjátszó szakkörbe érkezett?

Hol bujkál az elveszett ikertestvér?
Ki lehet-e cserélni az ember hangját?
Létezik-e szerelem első látásra?

Ehhez hasonló kérdésekre keres választ a Csoportterápia sok zenével, rengeteg nevetéssel és az ülés végén – miután jól kinevettük magunkat – mind rájövünk, hogy az út nyitva áll előttünk, csak a félelmeinket kell elengednünk egy kicsit.

Szereplők
Jetti  Pilnay Sára
Ervin Iván  Dévai Balázs
Trixi  Lass Bea
Sziszi  Mikola Gergő
Lajos  Gulyás Hermann Sándor
Natasa  Lapis Erika

Hasonló cikkek