Csúszni fog a Lánchíd felújítása: újra kell tervezni Budapest költségvetését

A koronavírus-járvány miatt újra kell tervezni a főváros idei költségvetését. A védekezésre és támogatásra rengeteget kell költeni, ugyanakkor a gazdaság leállása miatt a bevétel is csökken – írja az ittlakunk.hu.

A gazdasági munkacsoport egy-két napon belül benyújtja a költségvetés áttervezésére vonatkozó előterjesztést a Fővárosi Közgyűlésnek. A javaslat értelmében szeptember végéig nem lehet semmiféle kötelezettséget vállalni. Várhatóan mintegy 60 milliárd forint értékű fejlesztést, beszerzést fagyasztanak be. A bevételek jelentős visszaesése miatt a szinte kizárólag uniós forrásból megvalósuló hármas metró rekonstrukción és a kész tervekkel rendelkező pesti fonódón kívül gyakorlatilag leállítanak minden beruházást.

Nagy bátorság lenne most kiírni a Lánchíd felújítását célzó közbeszerzési pályázatot is, hiszen nem tudni milyen időtávra szerződhetnének, mint ahogy nehéz lenne meghatározni a jelen helyzet árfelhajtó hatását is – nyilatkozta a Népszavának Kiss Ambrus főpolgármester-helyettes.


Hasonló cikkek