Csütörtöktől egy rövid időre elhagyható lesz Szlovákia

Csütörtöktől azon személyeknek, akik átlépik az országhatárt, és 24 órán belül visszatérnek Szlovákiába, nem kell karanténba vonulniuk – jelentette Igor Matovič (OĽaNO) kormányfő hétfő délután.

A Szlovákia területén állandó vagy átmeneti lakhellyel rendelkező szlovák állampolgárok mentesülnek a negatív koronavírusteszt vagy az állami karantén kötelezettsége alól, amennyiben 24 órán belül visszatérnek Szlovákiába.

A határon való átkeléshez szükség lesz egy formanyomtatványra, amelyben a rendőrök megjelölik a határ átlépésének időpontját, majd ennek alapján ellenőrzik a visszatérés időpontját.

Az enyhítés a következő országokba tett látogatásokra vonatkozik: Csehország, Ausztria, Magyarország, Lengyelország, Horvátország, Szlovénia, Németország és Svájc. Matovič elmondása szerint az enyhítéssel többek között azoknak akarnak kedvezni, akik üzleti tárgyalásokat akarnak folytatni külföldön.

Az országot csak a kijelölt határátkelőkön lehet majd elhagyni, de bármelyiken keresztül vissza lehet majd jönni.

Forrás: ujszo.com


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek