Cziffra éjszakai énjét mutatják be online

Békéscsabáról, de a tervek szerint Veszprémben is láthatják majd élőben.

Cziffra Café címmel Tompos Kátya színész és Balázs János zongoraművész ad közös online koncertet április 14-én a békéscsabai Csabagyöngye Kulturális Központból, a Cziffra György-emlékév programjaként. A Cziffra Fesztivál és a Filharmónia Magyarország közös szervezésében megvalósuló koncert azt az időszakot idézi meg, amikor Cziffra György legendás zongoraművész a pesti éjszakában, bárokban zongorázott, világszínvonalú játékával ajándékozva meg az éjszaka közönségét – olvasható az MTI-hez elküldött tájékoztatóban.

Tompos Kátya és Balázs János első ízben lépnek fel együtt, de a tervek szerint az idei nyári VeszprémFesten szintén színpadra állnak közös estjükkel. Tompos Kátya zenei karrierje során olyan neves előadókkal, együttesekkel dolgozott már közösen, mint Hrutka Róbert, Zorán, a Budafoki Dohnányi Zenekar, az Óbudai Danubia Zenekar, Goran Bregovic, Borbély Mihály, a Modern Art Orchestra, a Hot Jazz Band, Sárközi Lajos és zenekara, a Söndörgő vagy a Budapest Klezmer Band. Dalszerzőként, dalszövegíróként is debütált 2017-ben Holdjárat című szólóalbumával.

Balázs János zongoraművész, a Cziffra Fesztivál és a Cziffra György-emlékév művészeti vezetője a klasszikus zenén kívül más műfajokban is otthonosan mozog, szólókarrierje mellett kis formációkban lép fel. Nevéhez fűződik például a ZongOpera sorozat is, amelyben többek között Miklósa Erikával, Rost Andreával és José Curával alkottak párost a színpadon, de emlékezetes Rúzsa Magdival való közös estje vagy Lajkó Félixszel való improvizációs koncertjei is.

Kultúra | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek