D. Tóth Kriszta olvas fel Simon Márton verseskötetéből

A WMN magazin Facebook oldalán tették közzé azt a videót, melyben D. Tóth Kriszta olvas fel két versrészletet is Simon Márton Rókák esküvője című kötetéből.

D. Tóth Kriszta a .mov és a Remény elnevezésű versekből olvas fel részleteket. Ezen felül említést tesz arról is, hogy e kötetben nagy hangsúlyt kapnak a fiatal költő édesanyjáról szóló költemények – ez azért is érintette meg, mert közös pont életükben, hogy már mindketten elvesztették édesanyjukat.

Simon Mártont Rókák esküvője című kötetével jelölték idén az Aegon Művészeti Díjra, melyet A Vak Reménnyel elnevezésű könyv szerzőjének, Takács Zsuzsának ítéltek oda.

Simon Márton kötetéből D. Tóth Kriszta szaval

A WMN 2019-ben is Magyarország legnagyobb, pénzdíjas, szakmai irodalmi elismerése, az Aegondíj (Aegon Művészeti Díj) médiatámogatója.Egy hónapon keresztül hallhattátok, ahogy a szerzőink felolvasnak a döntős művekből. Most tartunk egy kis nyári szünetet és vigaszként Simon Mártonnal búcsúzunk D. Tóth Kriszta tolmácsolásában.Ha szeretnétek magát a szerzőt is hallani, akkor íme:https://www.facebook.com/watch/?v=1291266757696164

Közzétette: WMN – 2019. június 17., hétfő

A díjról így írnak az Aegon Művészeti Díj oldalán: „Az immár tizennegyedik alkalommal átadott Aegon Művészeti Díj Magyarország legrangosabb, független, nettó hárommillió forint pénzjutalommal járó magánalapítású elismerése, az előző év kiemelkedő kortárs szépirodalmi alkotását díjazza. (…) A díjazott nettó hárommillió forintot kap és ehhez társul még több tízmillió forint értékű médiamegjelenés. (…) Az elmúlt évek tapasztalatai azt mutatják, hogy ez a kiemelt figyelem és a megnövekedett eladási számok a döntőbe került műveket is megilletik. (…) Több éve működünk együtt a többszázezres követőt számláló wmn.hu –val, velük a mindenkori tízes listára került szerzőket és műveiket népszerűsítjük.”

Simon Márton bekerült ebbe a tízes Shortlistbe. A Rókák esküvője a harmadik verseskötete a Dalok a magasföldszintről és a Polaroidok után.

"Eltekintenem a körülményektől" – Simon Márton és az ő dolgozószobája.

Hogyan dolgozik Simon Márton?

Közzétette: Aegondíj (Aegon Művészeti Díj) – 2019. június 17., hétfő


Hasonló cikkek