DAC: Értékes pont Zsolnáról

Döntetlennel kezdte az új idényt a DAC csapata, amely egy remek hajrával Zsolnáról hozott el értékes pontot. A sárga-kékek találatait Michalík és  bemutatkozó Vida szerezték. 

Először lépett pályára DAC mezben a kapus Darko Tofiloski, a csatár Valerijs Šabala és visszatért a balhátvéd Németh Zsolt.

A mérkőzés elején vezetést szerezhetett volna a hazai csapat, egy jobboldali beadás után Ceesay fejelt kapura, Tofiloski fantasztikus bravúrt bemutatva hárított. A 10. percben Mabouka és Volešák nem értette meg egymást, Šabala csípte el a labdát az ötösön, sarkazva próbált a kapu elé passzolni, Szarka pedig a labdát a kapu mellé rúgta. A 22. percben egy középre adott labdát Paur szerzett meg a tizenhatoson, lövését viszont Tofiloski védte. A 27. percben Hlohovský indult meg a bal oldalon, beadását Diaz senkitől sem zavartatva a kapuba lőtte – 1:0. A 33. percben tovább növelhette volna előnyét a zsolnai csapat, Letič 20 méterről elvégzett szabadrúgása a kapufán csattant. A 39. percben Pačinda áthúzódott a bal oldalra, beadását Szarka levétele után Šabala próbálta kapura rúgni, de lövése mellé szállt.

Az 53. perc környékén Tofiloski kapuja előtt Ljubicic elleni párharc után Vavro esett össze, ami enyhe konfliktust váltott ki a két csapat játékosai között, ami után a szurkolók is megtalálták egymást, főleg a zsolnaiak magyar ellenes rigmusai voltak sértők. A 64. percben Hlohovský senkitől sem zavartatva 23 méterről eresztett meg egy lövést a DAC kapujára, a labda viszont mellé szállt. A másik oldalon Šabala egyenlíthetett volna, de lövése mellé szállt. A 77. percben Letič baloldali beadása után nem sikerült felszabadítani,  Špalek pedig ballal a hálóba talált – 2:0. A 87. percben Pačinda sarkazása után Černák az ötösig cselezte magát, lövését viszont Volešák védeni tudta. Két perccel később szépített a DAC, Pačinda szöglete után Volešák és Vavro az ötösön ütközött össze, a labdát pedig Michalík a hálóba küldte – 2:1. A 94. percben a csereként beállt Vida kapott egy labdát a bal oldalon, és jobb lábbal a hosszúba küldte a labdát – 2:2! Fantasztikus bemutatkozás a fiatal magyar játékostól!

A végig már több találat nem született, fantasztikus végjátékkal értékes pontot szerzett a DAC Zsolnán.

Zsolna – FC DAC 2:2 (1:0)

Gólszerzők: Diaz (27.), Špalek (77.) – Michalík (89.), Vida (94.)

Sárga lapok: Michalík (51.), Huk (56.), Šabala (60.) – 4368 néző

Zsolna: Volešák – Mabouka, Vavro, Králik, Letič – Pečovský – Škvarka (Káčer, 81.), Špalek (Vallo, 84.), Diaz (Mandiangu, 89.), Hlohovský – Paur

DAC: Tofiloski – Štepanovský, Kwin, Michalík, Németh Zsolt – Ľupták (Polievka, 65.), Ljubicic (Černák, 77.), Huk, Pačinda – Szarka, Šabala (Vida, 82.)


Hasonló cikkek