Danko botrányt okozott: meghívott egy diktátort

A fehérorosz államfőt nem várják a Grassalkovich-palotában. Andrej Danko szerint a köztársasági elnöki hivatal felesleges lépést tett azáltal, hogy értesítette Alexander Lukasenko fehérorosz elnököt arról, hogy nem a köztársasági elnök hívta meg őt a szlovák nemzeti felkelés évfordulójának megünneplésére.

Zuzana Čaputová államfő értesítette Alekszandr Lukasenko fehérorosz elnököt, hogy a meghívás a szlovák nemzeti felkelés (sznf) 75. évfordulójáról való megemlékezésre nem államfői szintről jött. „Csupán tévedés történt a meghívással kapcsolatban. A legmagasabb szinten kell képviselni Fehéroroszországot. Amikor az elnök asszony nekilátott válogatni a meghívottak közt, megkértem őt, hogy ezt ne tegye.” – magyarázta Danko.

Peter Pellegrini szintén azt nyilatkozta, hogy ő sem hívta volna meg a fehérorosz elnököt. A parlament elnöke továbbá kijelentette, hogy az SNS távozik a kormánykoalícióból, amennyiben az államnyelvre vonatkozó ellenzéki törvénytervezet átmegy a harmadik olvasaton.

Forrás: ma7.sk

Fotó: tasr


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek