Danko és Hrnko között dől el az SNS vezéri posztjának sorsa

Ketten pályáznak a parlamenten kívüli SNS párt elnöki posztjára: Andrej Danko jelenlegi pártelnök és Anton Hrnko alelnök.

Radovan Baláž volt parlamenti képviselő végül nem indult ezért a pozícióért. A párt új elnökét a liptószentmiklósi (Liptovský Mikuláš) pártgyűlésen fogják megválasztani.

A párt sajtóosztálya szerint minden megyei tanács javasolhatott elnökjelölteket. Danko múlt héten erősítette meg, hogy ismét megpályázza az elnöki posztot.

Hrnko, a jelenlegi elnök ellenjelöltje, még júliusban azt üzente Dankónak, hogy ha ő marad az elnök, akkor a párt befejezi a működését. Az SNS-nek szerinte nincs más lehetősége, mint a jelenlegi vezetés lecserélése. Nyáron Hrnko azt mondta, hogy a pártelnöki székért zajló küzdelemben Balážt támogatja, ő azonban nem jelöltette magát.

A februári parlamenti választásokon az SNS 3,16 százalékot szerzett, és így nem került be a törvényhozásba. Az előző választási ciklusban a párt a kormánykoalíció részét képezte.

Forrás: tasr, bumm.sk

Fotó: TASR


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek