Danko szerint az elnöki palota “narkósokat szolgál”

Andrej Danko (SNS), a parlament elnöke saját bevallása szerint nem tiszteli Zuzana Čaputová államfőt. Ezt kedden jelentette ki a parlamentben, miután szóváltásba keveredett Martin Poliačik független képviselővel.

Igor Matovič, az OĽaNO elnöke a házelnök elé állt egy papírlappal, amelyre azt írta: Részeg. „Akkor fogom tisztelni az elnöki palotát, ha független, apolitikus lesz, és nem olyan narkósokat fog szolgálni, amilyen ön.” – mondta Poliačiknak Danko, miután szóváltásba keveredtek azzal kapcsolatban, hogy a plénum elutasította Veronika Remišová független képviselő ügyrendi javaslatát.

A parlament elnöke felszólította Poliačikot, hogy ne kiabáljon vele az ülésteremben, majd hozzátette: az elnök asszonnyal kiabálhat az elnöki palotában. Danko „elképesztő pimaszságnak” nevezte Matovič akcióját, a helyére küldte és csendre intette őt. „Örülök, hogy vége ennek a választási ciklusnak, és nem kell látnom többet ezt az őrültet.” – fűzte hozzá, Matovičra utalva.

Poliačik és Matovič felszólították Dankót, hogy kérjen bocsánatot az elnök asszonytól. Utóbbi szerint a házelnök megnyilvánulása nem méltó a második legfőbb közjogi méltósághoz. Poliačik kilátásba helyezte, hogy a mandátumvizsgáló bizottsághoz fordul az ügyben.

Zuzana Čaputová államfő nem lát semmilyen okot arra, hogy reagáljon az efféle megnyilvánulásokra.

Forrás: ujszo.com

Kép: Facebook/Igor Matovič


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek