Dankotól kapott meghívást Matovič

Andrej Danko, a parlament egykori elnöke, a parlamenten kívüli SNS első embere találkozóra hívta a kormányfőt. Ennek egyedüli oka a koronavírus elleni orosz vakcina.

A parameter.sk szombati cikke szerint Danko úgy véli, előállhat egy olyan helyzet, hogy a „nyugati” vakcinákból nem lesz elég, és keletről kell majd vásárolni. Az SNS elnöke jelezte, hogy ebben tudna segíteni, lévén hogy számos fontos kapcsolatot épített ki Oroszországgal az elmúlt években.

 

„Többször is telefonáltam az orosz miniszterrel, aki közvetlenül felelős a Szputnyik vakcinákért. Olyan információim vannak, amelyek segíthetnek önnek, de legfőképp olyan információim, melyek révén biztosítható lenne a Szputnyik a szlovákok számára” – jegyezte meg (kissé fontoskodva – a szerk.).

 

Rámutatott, hogy az Európai Bizottság nem vonta meg az egyes tagországot jogát arra, hogy maguk szerezzenek be oltást, emlékeztetett például Magyarország esetére.

 

Danko megjegyezte a TASR szerint, hogy segítő kezet szeretne nyújtani a közvetítésben. „Kérem, emelkedjen felül mindenen, és fogadja el” – húzta alá Danko, leszögezve, hogy szeretné, ha a szlovákiai polgárok eldönthetnék, mivel oltatják be magukat.

 

V4 Panoráma | Pannon Tükör


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek