Danyi Gábor marad a vezetőedző, Görbicz edző lesz

Avatar

A következő szezonban is Danyi Gábor lesz a vezetőedzője a bajnoki és Bajnokok Ligája-címvédő győri női kézilabdacsapatnak, amelynek a 2020/21-es kiírástól Görbicz Anita nemcsak a játékosa lesz, hanem másodedzője is.

A Győri Audi ETO KC csütörtöki közleménye szerint a szakmai stáb és a játékoskeret is összeállt a következő idényre, egyedül a belső posztokra érkezik a csapathoz egy új kézilabdázó, akinek a személye még nem ismert.

“Vezetőedzőnk munkájával elégedettek vagyunk, így nem is volt kérdés, hogy biztosítjuk támogatásunkról és újabb egy évre szóló kontraktust írunk alá vele” – áll a közleményben Bartha Csaba klubelnök nyilatkozata. Ezzel a döntéssel, hogy Danyi Gábort már a szezon kétharmadánál megerősítik pozíciójában, egyrészt jelzik a bizalmat iránta, másrészt azt a stabilitást, amely “mindig is jellemezte a Győri Audi ETO klubfilozófiáját” – fogalmazott.

Azt már korábban közölte a klub, hogy a francia Amandine Leynaud-ra nemcsak a kapuban számít a következő szezonban, hanem kapusedzőként is. Most pedig azt jelentette be, hogy Görbicz Anita, a csapat továbbra is aktív legendája ugyancsak játékosedző lesz.

Görbicz Anita korábbi edzőinek, a sportág meghatározó szakembereinek a véleményét is kikérte, és mindannyian megerősítették, hogy a következő szezonban a játékosedzői feladatkör a legtesthezállóbb neki – folytatta Bartha Csaba. Kiemelte: Görbicz szerepe a csapatban óriási, másrészt irányítójátékosként mindig is híres volt arról, hogy kiválóan lát a pályán, remek a taktikai érzéke.

A szakmai stábban Danyi Gábor mellett marad Holanek Zoltán erőnléti edző és Kun Attila videóelemző is, Zdravko Zovko viszont a nyártól a Győr utánpótlás-akadémiáján lát majd el fontos feladatot. A játékosoknál a két magyar szélső, Bódi Bernadett és Puhalák Szidónia is egy évvel hosszabbított, míg Katarina Bulatovic és Jana Knedlikova a szezon végén távozik a csapattól.

A Győri Audi ETO KC 2020/21-es játékoskerete:

Kapusok: Silje Solberg, Laura Glauser, Amandine Leynaud

Mezőnyjátékosok: Fodor Csenge, Puhalák Szidónia, Görbicz Anita, Eduarda Amorim, Veronica Kristiansen, Anne Mette Hansen, Stine Oftedal, Estelle Nze-Minko, Amanda Kurtovic, Beatrice Edwige, Kari Brattset, Lukács Viktória, Faluvégi Dorottya, Bódi Bernadett.

 

Görbicz Anita is tagja a női kézilabda-válogatott szakmai stábjának

 

Szakmai tanácsadóként Görbicz Anita is segíteni fogja Danyi Gábor és Elek Gábor szövetségi kapitányok munkáját a magyar női kézilabda-válogatottnál.

A magyar szövetség (MKSZ) csütörtöki tájékoztatása szerint véglegessé vált a női válogatott szakmai stábjának összetétele a márciusban sorra kerülő győri olimpiai selejtezőre. Danyi Gábor és Elek Gábor, valamint Görbicz Anita mellett Bakos István kapusedző és Holanek Zoltán erőnléti edző is tagja a stábnak, Balogh László pedig a mentális felkészítésben segít a csapatnak.

“Görbicz Anita szerepvállalása szinte magától értetődő volt, nagyon örülök, hogy ennyire hasonlóan gondolkozott a kérdésben mindegyik fél. Biztos vagyok benne, hogy – immár a kispadon – vele még több és jobb tud lenni a magyar válogatott” – nyilatkozta Novák András, az MKSZ operatív igazgatója.

Danyi Gábor úgy fogalmazott, a 233-szoros válogatott Görbicz a tapasztalata és a kvalitásai révén fontos láncszeme lesz a csapatnak, hiszen igazi ikonja a magyar kézilabdasportnak.

“Szakmailag és emberileg is sokat segíthet, velünk lesz a mérkőzéseken a kispadon is. Most mindenkire szükségünk van a sikeres olimpiai selejtező érdekében” – emelte ki Danyi.

Az ötszörös Bajnokok Ligája-győztes játékos úgy fogalmazott, nagy megtiszteltetés számára, hogy a szövetségi kapitányok számítanak rá a szakmai stábban az olimpiai selejtezőn, így örömmel vállalta a felkérést.

“Nekem is új lesz a feladat, kíváncsian várom az első összetartást, és igyekszem minél jobban segíteni az edzők és a lányok munkáját” – fűzte hozzá Görbicz, aki nyártól a Győri Audi ETO KC játékosedzője lesz.

A magyar válogatott a vasárnaptól keddig sorra kerülő budaörsi összetartást követően március 20-tól 22-ig Győrben olimpiai selejtezőn vesz részt, amelyen sorrendben Kazahsztán, Szerbia és Oroszország csapatával találkozik. Az első két helyezett kijut a tokiói olimpiára.

MTI

Nyitókép: gyorietokc.hu


Hasonló cikkek