Darko D.-t gyanúsítják több ügyész meggyilkolásának az előkészítésével

A rendőrnyomozó egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen indított büntetőeljárást Maroš Žilinka jelenlegi főügyész, Daniel Lipšic jelenlegi speciális ügyész és Peter Šufliarsky ügyész meggyilkolásának előkészítése ügyében.

Ezt Dalibor Skladan, a Főügyészség szóvivője erősítette meg a TASR-nek. A Nemzeti Bűnüldöző Ügynökség nyomozója vádemelési javaslatot nyújtott be a Speciális Ügyészi Hivatalnak (ÚŠP) egy bosznia-hercegovinai állampolgár, Darko D. ellen, gyilkosság különösen súlyos bűncselekményének az előkészítése gyanújával, amelyben tettestársként szerepelt. Ha bűnösnek találják, tettéért 25 évre, esetleg életfogytig tartó börtönbüntetésre számíthat.

A belügyminisztérium belső ellenőrzési hivatalának nyomozója 2019 augusztusának végén gyanúsította meg Alena Zs-t, Tomáš Sz-t, Miroslav Marčeket és Zoltán Andruskót Šufliarsky, Žilinka és Lipšic meggyilkolásának előkészítésével. Az aktuality.sk portál szerint Drako D. személyére Slavomír W-nek, a szeredi drogmaffia vezetőjének testvére, Iľja W. hívta fel a figyelmet, aki tavaly a bazini Specializált Büntetőbíróságon elismerte bűnrészességét a kábítószerrel összefüggő bűncselekményekben.

Žilinka és Lipšic meggyilkolását 2017 őszén rendelhették meg. Žilinka és Šufliarsky korábban azon meggyőződésüket fejezték ki, hogy a gyilkosság megrendelésének motívuma a munkájuk volt, Lipšic továbbá meg van győződve arról, hogy a megrendelő Marian Kočner volt.

V4 Panoráma | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook

Forrás: ma7.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek