Darren Shan: Rémségek cirkusza

A könyv egy nagy sikerű ifjúsági horror, mely kellő borzongással tölti el az embert (eredeti címén: Cirque de Freak), és A vámpír könyvek tizenkét részes sorozatának nyitó köteteként szolgál.

A történet ezen felül összefüggő trilógiát alkot (Vámpírvér) a második és harmadik kötettel (A vámpír inasa, Vérszipoly), melyekkel együtt bemutatja a főhős vámpírrá válását és a beilleszkedését az „éjszaka gyermekeinek” világába. A regény először az Egyesült Királyságban jelent meg 2000-ben, és a pozitív kritikák mellett rendkívüli népszerűségre tett szert a fiatalok körében, és el is nyerte a brit könyvkereskedők nagydíját. A regényt számos nyelvre lefordították, magyar nyelven 2001-ben jelent meg.

A történet egyes szám elsőszemélyben íródott, a főhőst saját magáról nevezte el az író, így ő is részese lehet saját történetének. Darren egy meg nem nevezett városban él szüleivel és kishúgával. Alapvetően jó gyerek, nem tanul rosszul, szándékosan nem kever bajt, ám legjobb barátja Steve Leonard (aki Steve Leoparnak nevezi magát)- erőszakos, furcsa fiú, egyedüli barátja Darren. Egy nap Steve tudomást szerez egy különleges vándorcirkuszról, és hozzá jut két jegyhez a Cirque de Freak előadásra, amelyről rengeteg rémhír kering. Darren kiszökik vele az éjszakai produkcióra.

Itt pedig sok furcsa lénnyel találkoznak. Többek között: Larten Crepsley, valamint pókja Madame Octa, de látható itt vérfarkas, szakállas nő és egyéb szokatlan teremtmény.  Darren elkövet egy hibát, ellopja Mr. Crespley pókját, Madame Octa-t és a bonyodalmak csak itt kezdődnek…

A regényből 2009-ben film változat is készült Chris J. Kelly, Josh Hutcherson és John C. Reilly főszereplésével. A könyvet Poket változatban is kiadták Ember Márk ajánlásával és előszavával.

Ajánlom elsősorban a rettegni vágyó kamaszoknak.

Készítette: Révhegyi Andrea

Forrás: Wikipédia

Kultúra | Pannon Hírnök 


Hasonló cikkek