December 24-től újra kétirányúvá válik a Batthyány utca Kalocsán

Megszavazta a parlament kedden azt a törvényjavaslatot, ami száz évre a Kalocsa-­Kecskeméti főegyházmegye vagyonkezelésébe adja a Szentháromság teret

A kalocsai városvezetés már a szavazást megelőzően, hétfőn délután egy ezzel kapcsolatos forgalmirend-változásról döntött. A rendkívüli testületi ülésen elhangzott: nyilvánvalóvá vált, hogy a korábban lefektetett határidőre nem fog visszaállni a közúti forgalom, így muszáj gördülékenyebbé tenni a belvárosi autózást.

A forgalmirend-változás jelentősen lerövidíti az érintett szakaszon autózók útját. Nem kell például egészen a Kalocsai Fegyház és Börtönig gurulni, majd a szűk Grósz József utcán visszakanyarodni, ha a központ felé szeretnének haladni, hiszen több száz méterrel előbb is rátérhetnek a Szent István útra.

Az egyirányú Batthyány utca egyik sávját jelenleg parkolóként használják a közeli intézmények dolgozói – a járműveik biztos, hogy útban lennének, ezért rövidesen megállást tiltó táblákat kell kihelyezni.

Amint azt korábban portálunk is megírta, az érsekség két saját ingatlanát ajánlotta fel arra a célra, hogy a helyükön közvetlen út épüljön a Kossuth Lajos utca és a Szent István út közé, így a forgalom elkerülné a főtér azon részét, ahol egy 13. századi kápolna­koszorút tártak fel. A koncepciót szavazással odázták el a városatyák, és kérték a tér forgalmának visszaállítását, mire az érsekség az országgyűlésig vitte az ügyet. A kormánypárti képviselők kedden meg is szavazták a törvényt, így a Szentháromság tér a Kalocsa-Kecskeméti főegyházmegye vagyonkezelésébe került, ingyenesen, száz évre – írja a BAON.hu

Révhegyi Andrea

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek