Decemberben kinyithat a felújított galántai fürdő

Jelenleg már az utolsó simításokat végzik a termálfürdő épületében. Ha a járványhelyzet engedi, decembertől várják az érdeklődőket. A felújítás kész, remélhetőleg a szivattyúk is működnek.

A Galandia termálfürdőt 2015-ben zárták be, mivel annyira megromlott a szerkezete, hogy életveszélyesnek minősítették. A város azóta kölcsönt vett fel a felújításra és többször hagyott jóvá anyagi támogatást a saját költségvetéséből.

Szelle Zoltántól, a fürdő ügyvezető igazgatójától megtudtuk, hamarosan elkezdik a medencék feltöltését és a próbaüzemet. „Kicsit tartunk tőle, hogy mivel évek óta nem működik a fürdő, a szivattyúk beindításánál akadhatnak gondok, de reményeink szerint december elején megnyithatunk” – tájékoztatott az igazgató, aki bízik benne, hogy a Covid-automata szerinti besorolás nem okoz majd további problémákat. „Ha a Galántai járás a piros besorolásba kerül, az előírások alapján csak 10 személyt engedhetünk be, úgy viszont nem érdemes nyitva tartani – tette hozzá.

Az épület új tetőszerkezetet kapott, kicserélték a fali csempéket, a padlóburkolatot, a mosdókat, a toaletteket, a zuhanyzókat. A nyári szezonra úgynevezett sprayparkkal készülnek, vagyis tocsogó, spriccelő vizes játszótérrel, legfeljebb 6 éves gyerekek számára. A tervek szerint a háromórás belépőjegy 11 euró lesz személyenként, a galántai lakosok 50 százalékos kedvezményt kapnak. „A családi belépőjegy 55 euró lesz egy négytagú család számára, és ebédet is választhatnak a napi menü kínálatából. Az egész napos belépőjegy ára várhatóan 15 euró lesz egy személyre” – tudtuk meg Szelle Zoltántól.

Forrás: ujszo.com

Kép: Aquapark Galandia


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek