Dekorációs fa készítése egyszerű drótokból

Ha szereted a szöszmötölős, aprólékos munkákat, akkor ez a feladat biztosan elnyeri a tetszésedet. A drótból vagy rézhuzalból elkészített fát minden látogatód ámulva fogja megcsodálni.

Hogyan kezdj neki a drótfa elkészítésének?

Hogy a fa ne dőljön el, szükséged lesz néhány nagyobb kavicsra. Ez fogja tartani az egész drótfát, így érdemes akár több követ is összegyűjtened, hogy stabilan megtartsák a rájuk nehezedő súlyt.

Az összeszedett köveket helyezd egy kupacba. Vedd elő a rézhuzalt vagy a dróttekercset és vágj le belőle legalább félméteres darabokat. Minél nagyobb fát szeretnél készíteni, annál hosszabb szálakra lesz szükséged.

Ha összegyűlt úgy félmaréknyi vastagságú drótod, fogd középre és tekerj rajta egyet. Lapítsd szét, helyezd rá a köveket és a drótot csomókban különböző irányban vezetve fogasd össze köveket. Az összefogatás közben a drótokat folyamatosan csavard össze egymással. Minél szabálytalanabbul készíted, annál mutatósabb lesz.

Ha elkészültél a gyökér és törzs aljával, akkor a drótot fölfele haladva csavard meg egy párszor. Ahogy egyre magasabb lesz a törzs, egyre kevesebbszer csavard, hogy életszerűbb legyen a kialakítás.

Hogy készítsd el a drótfa ágait?

Amikor már elég magasnak érzed a drótfa törzsét, válaszd szét a drótszálakat. Fogj össze egy párat és kezd el tovább csavarni tetszőleges irányba, felfelé. Ha a drót végére értél fogj össze néhányat a többi szál közül és ismételd meg a feladatot. Minél szabálytalanabbul készíted, annál élethűbb lesz – tehát nem érdemes foglalkozni vele, ha az egyik ág vastagabbra lett formálva, mint a másik.

dekoraciosfa

Mivel díszítheted a drótfát?

Az elkészített drótfa önmagában, csupaszon is teljesen jól mutat. Azonban ha készítés folyamatában gyöngyöket fűzöl a szálakra, akkor azzal feldobhatod a kinézetét.

A drótfa kitűnően használható gyertyatartónak is, ha rácsvarod a drótot a gyertya szárára.

Fogd meg az egyik ágat és a végére csavarj rá egy méretben hozzá passzoló gyertyát. A drót meg fogja tartani a gyertya súlyát.

Az elkészített drótfa a szoba bármelyik pontjában garantáltan jól fog mutatni!


Hasonló cikkek