Designképzéseket indít a győri egyetem

Drón után itt a formatervező szak.

Új képzésekkel és a designhoz kapcsolódó kreatívipari központtal jött létre a Design Campus a győri Széchenyi István Egyetem Művészeti Karán. A leendő hallgatók e területen három-három alap- és mesterszakra jelentkezhetnek a felvételi eljárás keretében február 15-ig.

A Széchenyi István Egyetem a megalakulása óta eltelt több mint öt évtizedben folyamatosan törekszik arra, hogy jövőbe mutató, innovatív terveket megvalósítva járuljon hozzá a térség és az ország fejlődéséhez. Képzéseivel, kutatásaival, fejlesztéseivel rugalmasan reagál a gazdaság igényeire.

Friss példa erre az intézmény által az egykori győri kekszgyár helyén a közeljövőben megvalósítandó Tudományos és Innovációs park, amelynek egyik fókuszában – az egyetemet más területek mellett régóta fémjelző járműiparhoz vagy az építészethez szorosan kötődő – design- és kreatívipar áll majd. Ezt erősíti a Művészeti Karon létrehozott Design Campus is, amely több meglévő szakhoz, tanszékhez kapcsolódva bővíti, kiegészíti a tudományos és képzési palettát.

Az új képzésre február 15-ig lehet jelentkezni a felvi.hu oldalon.

Forrás: Széchenyi István Egyetem

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök 

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek