Die Welt: Elvághatják magukat a külvilágtól, akik nem oltatják be magukat

A német Die Welten megjelent cikk szerint nem lehet kizárni, hogy jövő nyáron csak az mehet rendezvényekre, koncertekre, akinek van igazolása arról, hogy beoltatta magát koronavírus elleni vakcinával.

Németországban sok más európai országhoz hasonlóan tilos a gyülekezés és a tüntetés. Ennek ellenére szerdán több ezren vonultak egy spontán akció során utcára Berlinben, hogy a koronavírus-járvány megfékezése érdekében hozott szigorú intézkedések ellen tüntessenek. A rendőrök vízágyúval is oszlatták a tömeget. A tüntetés végeztével összesen 80 sérült rendőrt kellett az orvosoknak ellátniuk, 150 tüntetőt pedig őrizetbe vettek.

A német egészségügyi miniszter elítélte az utcai megmozdulást, majd a közhangulat megnyugtatása érdekében szavát adta, hogy a koronavírus-vakcina beadatását nem teszik kötelezővé. Ez jó eséllyel így is lesz majd, a Welt című konzervatív lapban megjelent hírek azonban aggasztóak. Egy pénteken megjelent cikkben egy képzeletbeli jövőlátogatásra invitálják az olvasókat.

A lap munkatársai szerint teljesen egyértelmű, hogy kötelezővé nem lehet tenni az oltást, de ösztönözni lehet az embereket.

A meglátásuk az, hogy akik nemet mondanak az oltásra, azok nem mehetnek tömegrendezvényekre, koncertekre, focimeccsekre, bulikba, sőt oltási bizonyítvány nélkül a külföldi utazás is kérdéses lehet. Sok ország dönthet ugyanis úgy, hogy – a járvány újbóli kitörését megelőzendő – csak azokat a turistákat engedi be, akik beadatták a vakcinát.

Forrás: delmagyar.hu


Hasonló cikkek