Digitális munkarendre állt át a fél iskola Kalocsán

Pár nap múlva már visszatérhetnek a diákok az intézménybe.

A Kalocsai Fényi Gyula Általános Iskola Belvárosi Tagiskolája szerdán, az intézmény Facebook – oldalán osztotta meg a hírt, mely szerint másnaptól, azaz november 19-től az iskolában tanuló felső tagozatos osztályok átállnak a digitális munkarendre. Az intézkedés az alsó tagozatos osztályokat is érinti, mivel külön felhívták a figyelmet arra, hogy az első, a harmadik és a negyedik A osztály 2. csoportja továbbra is a hagyományos munkarendben tanul.

Mint írták. a digitális oktatás a Kréta Digitális Kollaborációs Tér segítségével folyik tovább az érintett osztályok számára, a pedagógusok pedig az órarend szerint dolgoznak. A szűkszavú közlemény arra is kitér, hogy ”a hagyományos oktatás kezdetéről” a közösségi médiában, a Krétán, valamint az osztályfőnökökön keresztül adnak majd tájékoztatást, vagyis ők sem tudták megmondani, meddig hatályos az intézkedés.

Részletesebb tájékoztatást a Bajai Tantestületi Központtól kaptunk. Akik megerősítették, hogy „egy pedagógus Covid- tesztje pozitív lett”, így kontaktkutatásra került sor, aminek következményeként négy teljes osztály (2.a, 5.a, 7.a, 8.a), valamint a 4.a, és 6.a osztályok angolos csoportjai kerültek karanténba, november 23-ig.

A Sáros Magdolna tankerületi által jegyzett közlemény szerint „az intézkedés összesen 88 diákot érint, ami a tagintézmény tanulói létszámának a fele.

A tantermen kívüli oktatásra állást a Bajai Tankerületi Központ kezdeményezte az Operatív Törzsnél, mely el is rendelte azt, a 2.a osztályban és a teljes felső tagozaton.

Sárosi Magdolna leszögezi:  a digitális munkarend alatt „ az intézmények kiemelt figyelmet fordítanak arra, hogy minden tanuló részt vegyen az oktatásban, a tananyag mindenkihez eljusson, és minden segítséget megkapjanak a diákok és a szülők egyaránt”. Az intézmények vezetői minden erővel azon vannak, hogy csökkentsék a fertőzésveszélyt: lázmérők, kézmosó folyadékok, fertőtlenítő szerek állnak rendelkezésre az iskolákban, és folyamatos fertőtlenítés. – fűzte hozzá.

Révhegyi Andi

Forrás: Baon.hu

 


Hasonló cikkek