Díjmentesen viszik el a karácsonyfákat

Közzétették, hogy mikor viszik el díjmentesen a karácsonyfákat Kecskeméten és vonzáskörzetében.

A hagyomány szerint Vízkereszt napján január 6-án szokás lebontani a feldíszített fát, azonban ezt már hamarabb is meg lehet tenni.

Kecskeméten van olyan városrész, ahol már január 4-én elszállítják a kidobott fenyőfákat. Aki szeretné még kicsit megőrizni az ünnep díszét, ráér január közepén kirakni karácsonyfáját, ugyanis Kecskeméten városrészenként két alkalommal lesz díjmentes fenyőelszállítás.

A fenyőfákat az ingatlan előtti közterületre kell kihelyezni a gyűjtési napon reggel 6 óráig. Mégpedig úgy, hogy a jármű- és gyalogosközlekedést ne akadályozzák, illetve kézi erővel lehessen őket mozgatni.

Fontos tudni: januárban csak a fenyőfákat viszik el, azaz nem érdemes kitenni más komposztálható hulladékot, mert a zöld zsákok gyűjtése csak március végén–április elején kezdődik Kecskeméten. A Duna–Tisza közi Hulladékgazdálkodási Nonprofit Kft. igyekszik a hulladékok elszállításával megóvni a környezetet a sok szeméttől, ha többször szállítanak el, talán kevesebben fogják szennyezni a környezetet.

A fenyőfák elszállításának dátumai városrészenként:

Január 4., 18. (hétfő): Katonatelep.
Január 6., 20. (szerda): Kadafalva, Szarkás.
Január 11., 25. (hétfő): Belsőnyír (Hetényegyházai út felől), Hetényegyháza, Külsőnyír, Petőfiváros, Úrihegy.
Január 12., 26. (kedd): Alsószéktó, Belsőnyír (Ladánybenei út felől), Belváros, Máriahegy, Máriaváros, Méntelek, Széchenyiváros, Szeleifalu, Tal­fája, Villanegyed.
Január 13., 27. (szerda): Árpádváros, Erzsébetváros, Kossuthváros, Rákócziváros.
Január 14., 28. (csütörtök): Borbás, Halasi úti hobbik, Kisfái, Kósafalu, Matkó, Műkertváros, Rendőrfalu, Szent László város, Ürgés.
Január 15., 29. (péntek): Bethlenváros, Hunyadiváros, Vacsiköz.

Juhász Márta

Forrás: baon.hu

 

 


Hasonló cikkek