Diósgyőrben “lecserélték a feliratot” – Új trénerrel állt ki a DVTK a Loki ellen

Elek Ákos (fehér mezben) a DVSC - Diósgyõri VTK mérkõzésen / MTI Fotó: Czeglédi Zsolt
Elek Ákos (fehér mezben) a DVSC – Diósgyõri VTK mérkõzésen / MTI Fotó: Czeglédi Zsolt

Debrecenben került sor múlt szombaton az OTP Bank Liga 22. fordulójára, ahová Vitelki Zoltán irányításával léptek pályára a Diósgyőri VTK focistái, és szenvedtek vereséget a házigazdáktól. A DVSC játékosai (Osváth Attila, Ferenczi János, Frank Feltscher) három gólt szereztek, míg a vendégeknek egyszer sem sikerült a hálóba találniuk, így a mérkőzés 3-0-ás debreceni győzelemmel zárult.

Mozgalmas hét áll a DVTK csapata mögött: szerdán a Magyar Kupáért vívott mérkőzésen 2-0-ra legyőzték a Cegléd gárdáját, aztán csütörtökön a diósgyőri klubvezetés megszüntette Horváth Ferenc vezetőedzői kinevezését és ideiglenes utódjául Vitelki Zoltánt jelölte ki. Ő nem idegen Diósgyőrben; saját nevelésű játékos, aki jelenleg a klub utánpótlásánál dolgozik, sőt a 2014/15-ös évad utolsó öt meccsén már irányította az első csapatot.

Sajtótájékoztató / PTV Fotó: Vona Ildikó
Sajtótájékoztató / PTV Fotó: Vona Ildikó

Pénteken Vitelki Zoltán sajtótájékoztatót tartott, ahol elmondta, hogy két meccsre kapott megbízást, de ezalatt a rövid idő alatt is a maximumra fog törekedni. Debrecen és a Videoton csapata elleni mérkőzésre neki kell felkészítenie a diósgyőrieket. Az új vezetőedző (aki Horváth Ferencet fogja váltani, de a neve még nem hangzott el hivatalosan) csak 2 hét múlva tud munkába állni. A szombaton elszenvedett vereség után a DVTK csapata jelenleg az NB I 10. helyén áll, szépítésre március 11-én lesz lehetőség a Vidi ellen.

(Fotók: MTI/ Czeglédi Zsolt, PTV/ Vona Ildikó)


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek