DK esete a kommunizmus emlékezetével

Úgy tűnik, Gyurcsányék saját családjuktól határolódtak el. Vagy mágsem?

Február 25-e, a kommunizmus magyar áldozatainak emléknapja, ennek alkalmából a közszereplők megemlékező posztokat közölnek immár évek óta a legnagyobb közösségi oldalon.

Így tett idén Dobrerv Klára is, aki azonban úgy tűnik, elfelejtette volna azt a tényt közölni ebben a posztban, hogy

a családja nem éppen az áldozatok, hanem a vörös diktatúra haszonélvezői közé tartoztak. (Szemlőhegy, ugye?)

Nem is említette így a szövegben egy betűvel sem, hogy Apró Antal, a nagyapja milyen bűnöket követett el először a Rákosi-, majd a Kádár-rendszerben, sem azt, hogyan árulta el a Nagy Imre-kormányt 1956-ban, sem azt, hogy a magyar forradalmárokat fasiszta csőcseléknek nevezte.

A DK elnökének felesége tehát mindenről írt, semmiről sem szólva: „Minden diktatúrát, amely gyilkol, a nemzetnek egységesen kell elutasítania és legyőznie. Milyen szép is lenne, ha a politikai oldalak nem csak a másik diktatórikus kinövéseire, azaz a jobboldal nem csak a baloldali, és a baloldal nem csak a jobboldali diktatúrákra mutogatna! Megrendülve gondolunk az áldozatokra, és elítéljük mind a gyilkosokat, mind a rendszerüket. Soha többé kommunizmust! Soha többé gyilkos rendszereket, sem a jobb-, sem a baloldalon!”

Ezzel egyetértünk: sem Apró-, sem Szálasi-féle rendszerek nem kellenek Magyarországon. Most már csak Dobrevnek kellene ezt felfognia!

Hazai Tükör | PannonHírnök

Kövessen minket: Facebook 


Jerez J. Gyula

- 20 év média, kisebb szünetekkel - bel- és a világpolitika, kultúra közel és távolabb

Hasonló cikkek