Dobó Kata is játszik a filmben, amihez Vajna Tímea keresi a szereplőket

Hollywoodi filmekbe illő fordulatot vett a Kondor Vilmos Budapest Noir című sikerregényéből készülő nagyszabású mozifilm készülésének története.

Ahogy azt reggel írtuk, az Andy Vajna vezette Filmalap támogatását élvező produkció castingjába besegít Vajna Tímea cége, ami a bordélyházban játszódó jelenetekhez keres fiatal női statisztákat. A budapesti Centrál Kávéházban szerdán délben tartott sajtótájékoztatón pedig az derült ki, hogy Dobó Kata alakítja a filmben Vörös Margót, a szóban forgó bordélyház tulajdonosát.

A Vígszínház egykori színésze, a 39 éves Kolovratnik Krisztián játssza a Budapest noir főhősét, Gordon Zsigmondot, aki bűnügyi újságíróból vérbeli nyomozóvá válik a legfelsőbb politikai körökbe vezető fordulatos gyilkossági ügy felderítése során. Filmbeli szerelmét, Eckhardt Krisztina fotóriportert Tenki Réka alakítja.

A harmincas években játszódó film további fontos szerepeiben olyan színészek tűnnek majd fel, mint Kulka János (Vitéz Szőllősy András) és Kováts Adél (Szőllősyné Irma), illetve Dobó Kata jelenlegi élettársa, Anger Zsolt (Gellért Vladimir felügyelő).

A Budapest noir forgatása február 8-án kezdődik eredeti budapesti helyszíneken és stúdióban, a forgatókönyvet Szekér András írta, az operatőre Ragályi Elemér (A miniszter félrelép, Az ajtó) lesz. A harmincas évek Budapestjét Pater Sparrow (1, The Duke of Burgundy) látványtervező teremti meg, a jelmezeket Flesch Andrea (Valami Amerika 2) tervezi.

A filmet Gárdos Éva rendezi, aki Koltai Róberttel közösen társrendezőként jegyzi a hatalmasat bukó Magic Boys című férfisztriptízes komédiát, de ő rendezte a Scarlett Johansson közreműködésével Budapesten forgatott Amerikai rapszódia című drámát is, aminek Andy Vajna volt az egyik producere.

Kondor Vilmos Budapest noir című krimijét az Agave adta ki 2008-ban, a regény kritikai- és közönségsikere a hazai irodalmi élet igazi meglepetése volt, és később számos nyelven jelent meg világszerte, Amerikában a nagy presztízsű Harper Collins jelentette meg.

A film várhatóan egy év múlva kerül a magyar mozikba.

 

Nyitókép: Illusztráció


Hasonló cikkek