Dohai tenisztorna:Fucsovics főtáblára jutott

Fucsovics Márton főtáblára jutott az 1,465 millió dollár (433 millió forint) összdíjazású dohai keménypályás tenisztornán, miután a második mérkőzését is megnyerte a selejtezőben.

A kvalifikáció első kiemeltjeként a 27 éves Fucsovics – a viadal honlapja szerint – vasárnap három szettben, 4:6, 6:1, 6:4-re bizonyult jobbnak a cseh Jiri Veselynél, aki a 105. a világranglistán.
A magyar játékos (70.) az első szettben 1:5-ös hátrányba került: mindhárom szerváját elveszítette, miközben egyszer brékelt. Fucsovics a folytatásban hiába zárkózott fel, 48 percet követően játszmahátrányba került. A második szettben viszont már egyértelműen ő irányított, és 26 perc alatt könnyedén egyenlített. A döntő játszmában a magyar játékos 2:2 után brékelőnyre tett szert, és abból kiszerválta a meccset, amely 1 óra 50 percig tartott.
Közösségi oldalán közzétett nyilatkozatában Fucsovics leszögezte: Vesely végig kitartóan küzdött ellene.
“Az első szettben megnehezítette a dolgom a szél” – fogalmazott a 27 éves nyíregyházi játékos. Hozzátette: a rossz időjárási viszonyok sem tudták eltántorítani céljától, a győzelemtől.
“Kedden sem lesz könnyű feladatom, hiszen a főtáblára felkerülve Frances Tiafoe-val játszom” – tekintett előre Fucsovics, akinek 21 esztendős amerikai riválisa 47. a világranglistán.


Hasonló cikkek