Dokumentumfilmben mutatják be a dunaszerdahelyi kórház koronavírus-drámáját

Egy felvidéki magyar orvos megrázó tapasztalatairól számol be a filmben.

A Paraméter a dunaszerdahelyi kórházban készített egy félórás dokumentumfilmet arról, hogyan birkózik meg az intézmény a járvánnyal. A film elején Laczkó Balázs orvos számol be arról, hogy épp egy 24 órás ügyeletbe tart, és arról beszél, hogy fennáll annak a veszélye, hogy nem tudnak megadni minden betegnek olyan ellátást, amilyet szeretnének.

Egy nővér a filmben beszél arról, hogy nem a lélegeztetőgépek száma a meghatározó, hanem a személyzeté. A videóban az orvos egy betegről is mesél, akiért hetekig küzdöttek, de végül sikeres volt a kezelése, majd a folyosóról beszűrődő zajra megjegyzi: itt valószínűleg megint egy halottat visznek át.

Ezt követően valakit letakarva tolnak el a folyosón. Az orvos a felvételen bemutat olyan „életerős fiatalembereket”, akik bent fekszenek a kórházban.

Az orvos elmondása szerint a koronavírusos betegek számára fenntartott intentízv osztályról tízből átlagosan másfél beteg kerül ki.

A film második felében bemutatott második műszakban, 48 órával később, az orvosnak azzal kell szembesülnie, hogy legutóbbi műszakja óta 3 betege hunyt el.

 

Külhon | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Faceboook

Forrás: parameter.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek