Dolgok C-hez – KEDDveskönyvem

Ez a könyv, mint a többi Jelenkor Kiadó által megjelentetett kötet, nagyon különleges.

Nem szoktam fülszöveget bemásolni, de most megteszem, mert így lehet igazán ráhangolódni Dékány Dávid verseire szerintem.

A legkézenfekvőbb értelmezés szerint C a szövegek címzettje. Valójában inkább egy fizikai vagy matematikai konstansra hasonlít: a természet állandó értéke, ami lépten-nyomon felbukkan és érvényesül. Létezésére csak közvetett bizonyítékaink vannak. Ez a magyar nyelv hetedik személyes névmása, a többes szám első személy következménye. A matematikában a C a komplex számok halmazát jelöli, amely magában foglalja a valós számok halmazán nem értelmezhető számokat is.

A kötet amilyen kevés oldalszámmal bír, annál tartalmasabb. Ha valaki kezébe veszi, furcsállhatja, miért került bele például egy telefonba pötyögött, ekezetektol mentes, pár helyen elgépwlt vázlat. Az előbbieket direkt írtam így. Nem kell furcsállni semmit. Csak el kell lazulni, sodródni a Dávid által teremtett világban. Én ezt nagyon köszönöm neki, és ha netalántán idetéved egy irodalomterapeuta (ami én is leszek), vegye fel a könyvtárába, ilyen téren is sok lehetőséget rejt a kötet.

Megjelenése előtt Simon Márton is ajánlotta Facebook oldalán.

Akit érdekel, és meg szeretné vásárolni, az a Jelenkor Kiadónál megteheti ERRE a linkre kattintva.


Hasonló cikkek