Don Juan Miskolcon hódít

Dupla premiert tartottak a Miskolci Nemzeti Színházban a hétvégén. Molière vígjátékát, a Don Juant Szőcs Artur rendezésében, a Nagyszínházban láthatja a közönség mostantól, míg Edward Albee Nem félünk a farkastól című drámáját, Székely Kriszta állította színpadra a Játékszínben.

Don Juan Miskolcon: (b-j) Prohászka Fanni, Gáspár Tibor, Simon Zoltán, Czvikker Lilla (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

Több mint 350 éve töretlen sikerrel játsszák a színházak a minden női szívet rabul ejtő Don Juan történetét. A közkedvelt csábító kizárólag a pillanatnak él, minden percben habzsolja és élvezi az életet. Soha nem tekint vissza a múltba, nem érdekli a jövő sem, csak a jelennel foglalkozik. Falja a nőket, és kiderül az is: a lányok, asszonyok szinte bármire képesek, hogy ébren tartsák figyelmét. Ám Don Juan mire megszerez egy nőt, addigra már másikba szerelmes. Szédíti a hölgyeket, de sosem hazudik. Amikor az éppen aktuális kiszemeltjét dicsérgeti, valóban úgy is gondolja, persze sosem tart sokáig rajongása. Don Juan története arról szól, hogy milyen a mának élni, képmutatás nélkül, szabadon.

Jelenet az előadásból: (b-j) Prohászka Fanni, Rózsa Krisztián (Fotó: Vona Ildikó/ PannonHírnök)

A címszerepet Simon Zoltán alakítja, közreműködik többek közt Gáspár Tibor (Sganarelle), Mészöly Anna (Donna Elvira), Varga Zoltán, Prohászka Fanni, Rózsa Krisztián. Az előadás díszleteit Slárku Anett, jelmezeit Kovács Andrea tervezte.

Nem félünk a farkastól: (b-j) Görög László, Czakó Julianna, Nádasy Erika, Papp Endre (Fotó: Éder Vera/ Miskolci Nemzeti Színház)

Nem félünk a farkastól egy különleges mű, amely népszerű és emblematikus darabja a modern drámairodalomnak. Abszurdba hajló történet egy éjszakáról, ahol egy idősebb és egy fiatalabb házaspár nagy mennyiségű alkohol hatására belekerül az emberi játszmák érzelmi- és erőspiráljába. Az előadást október 5-től láthatja a közönség a Játékszínben Nádasy ErikaGörög László, Czakó Julianna, Papp Endre főszereplésével. A produkció díszleteit, jelmezeit Pallós Nelli készítette.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek