Donald Trump Lehet, hogy újra meg kell csinálnunk

Visszatért Washingtonba Donald Trump. Az előző amerikai elnök 2020-as távozása óta először mondott beszédet az Egyesült Államok fővárosában. Trump az America First Politikai Intézet kétnapos csúcstalálkozója előtti beszédében megismételte korábbi vádjait arról, hogy elcsalták a 2020-as elnökválasztást és utalt a hatalomba való visszatérés lehetőségére is.

Mindig azt mondom, hogy amikor először indultam, nyertem. Másodszorra még jobban sikerült, sok millióval több szavazatot kaptunk. Szégyen, ami történt, ezért lehet, hogy újra meg kell csinálnunk. Azaz, rendbe kell tennem az országunkat, úgy, ahogy egyszer már megtettem
Donald Trump, volt amerikai elnök

Trump a tavaly január 6-án, a washingtoni Capitoliumnál történteket vizsgáló kongresszusi bizottság megállapítása szerint 3 órán át tétlenül nézte a tévében, ahogy az emberek megrohamozzák az amerikai törvényhozás épületét.

Az ügyben szeptemberben újabb kongresszusi meghallgatások várhatók. A mostani alkalmat megelőzően Trumpot utoljára akkor látták az amerikai fővárosban, amikor elnöksége végén feleségével együtt elhagyta a washingtoni Fehér Házat.

Nyitókép: Illusztráció

Forrás: euronews.com

Amennyiben tetszenek a külügyi és geopolitikai elemzések hírcikkek sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet és támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon

 


Hasonló cikkek