Donáth Anna reagált a vádakra

Donáth Anna, a Momentum EP-képviselője reagált a HírTV-ben róla megjelent riportra, s határozottan visszautasítja, hogy „sorosista összeesküvésben” venne részt.

‒ Semmi meglepő nincs abban, hogy EP-képviselők a saját pártcsaládjukhoz tartozó biztosokkal beszélnek. Európában ez így működik, még ha a magyar kormány nem is áll szóba senkivel – reagált az ATV Híradó megkeresésére Donáth Anna arra, hogy a HírTV szerint informálisan többször is beszélt Věra Jourovával, az Európai Bizottság alelnökével.

‒ Egy jogállamisággal foglalkozó európai biztos éppen eleget tud a magyar jogállamiság helyzetéről ahhoz, hogy ne legyen rám szorulva. Visszautasítom mind a Momentum, mind a saját személyemre megfogalmazott vádakat, hogy bármilyen „sorosista összeesküvésben” részt vennék ‒ nyilatkozta a politikus.

Věra Jourová azzal egy időben lett közellenség a Fideszben, hogy az Európai Bizottság bemutatta a jogállamiságról szóló értékelését, amelyben éles kritikákat fogalmaz meg a testület az Orbán-kormánnyal szemben.

Hajlíthatatlannak nevezi Věra Jourovát egy sajtótájékoztatót követően a Süddeutsche Zeitung. Olyannak, aki nyíltan megmondja, mit gondol, még akkor is, ha ezzel befolyásos embereket fordít maga ellen, mint például Orbán Viktort.

A tájékoztató apropója az volt, hogy Jourová meghívta irodájába a nemzetközi sajtó néhány képviselőjét, így a Süddeutsche Zeitung munkatársát is, hogy elmondja véleményét a személye körül kirobbant vitáról. Amúgy nem szokott kitérni a viszályok elől. Már áprilisban közölte, hogy nem tudja, egyáltalán demokráciának lehet-e még tekinteni Magyarországot. Majd nemrégiben megadta rá a választ, amikor a Spiegelnek arról beszélt, hogy Orbán beteg demokráciát épít.

(forrás: ATV, Süddeutsche Zeitung)
fotó: magyarnemzet.hu

Walter Béla

 


Hasonló cikkek