Downing Street: a nyugati hatalmak párbeszéddel kívánják enyhíteni az orosz ukrán-feszültséget

Joe Biden amerikai elnök tájékoztatta Boris Johnson brit kormányfőt és több más nyugati vezetőt a Vlagyimir Putyin orosz elnökkel tartott keddi megbeszéléséről, és a nyugati hatalmak egyetértettek abban, hogy párbeszéddel kell enyhíteni az orosz-ukrán feszültséget – közölte a londoni miniszterelnöki hivatal.

A Downing Street szóvivőjének kedd éjjeli rövid beszámolója szerint Biden, Johnson, Mario Draghi olasz kormányfő és Emmanuel Macron francia elnök, valamint Angela Merkel távozó német kancellár telefonon egyeztetett az amerikai és az orosz elnök kétoldalú videómegbeszélése után.

Az öt nyugati vezető Johnson hivatalának illetékese szerint kiemelte annak fontosságát, hogy Oroszország hagyjon fel Ukrajnát fenyegető magatartásával.
Egyetértettek abban is, hogy az Oroszországgal fenntartott további folyamatos párbeszéddel kell egyengetni az e cél elérése felé vezető utat.

Biden, Johnson, Draghi, Macron és Merkel megállapodott arról is, hogy országaik szoros kapcsolatban maradnak és egyeztetik hozzáállásukat ehhez a kérdéshez – közölte a Downing Street szóvivője.

Az amerikai és az orosz elnök keddi megbeszéléséről kiadott moszkvai tájékoztatás szerint Biden és Putyin is megállapodott abban, hogy megbízzák stábjaikat az ezekről az érzékeny kérdésekről szóló tárgyszerű megbeszélések folytatásával.

Ha tetszett a tudósítás, kérjük, támogassa a PannonHírnök munkáját és kövessen minket a Facebookon


Hasonló cikkek