Dr. Szachó-Pekáry Istvánt választották Kecskemét alpolgármesterének

Dr. Szeberényi Gyula Tamás alpolgármester országgyűlési képviselői mandátumának átvétele miatt április 20-án kelt nyilatkozatában április 29-cel lemondott a közgyűlésben betöltött önkormányzati képviselői megbízatásáról és Kecskemét megyei jogú város főállású alpolgármesteri tisztségéről.

Prof. Dr. Sztachó-Pekáry István május 2-i nyilatkozatában május 12. napjával lemondott a város közgyűlésében betöltött képviselői, az Értékmegőrzési Bizottságban betöltött elnöki megbízásáról, és a Környezetvédelmi, Városrendezési és Agrár Bizottsági tagságáról.

A közgyűlés a polgármester javaslatáról titkos szavazással, minősített többséggel olyan főállású alpolgármestert választhat, aki a közgyűlésnek nem tagja.

A képviselők szavazólappal a kezükben vonultak el a szavazófülkébe és bedobták szavazatukat az urnába. A polgármester javaslatára Prof. Dr. Sztachó-Pekáry Istvánt vették fel a szavazólapra mint nem saját tagok közül megválasztandó alpolgármestert. A testület 18 igen-0 nem arányban megválasztotta a jelöltet.

Illetményét a polgármester illetményének 90 százalékában, bruttó 1 millió 170 forintban állapította meg a testület, amihez nyelvvizsga pótlékként bruttó 67 ezer forint társul és bruttó 175.500 forint költségtérítésre jogosult.

A Szövetség a Hírös Városért frakciója is támogatta a jelöltet. – írja a Baon.hu

Révhegyi Andrea

Amennyiben tetszik a tartalmak sokszínűsége, kérjük szánjon még ránk pár percet támogassa a PannonHírnök szerkesztőinek munkáját és kövessen minket a Facebookon!


Hasonló cikkek