Drasztikusan csökkent a bűnözés Matteo Salvini belügyminisztersége alatt

Miután koalíciós partnere, az Öt Csillag Mozgalom kritizálni kezdte Matteo Salvini jobboldali olasz belügyminisztert, miszerint kevesebbet kellene foglalkoznia a migránsokkal és többet a maffiával, a miniszter szembesítette a valósággal támadóit: tavaly március vége és idén március vége között az összbűnözés 15 százalékkal csökkent az országban, hála a módszereinek.

Nyilván nem teljesen véletlen, hogy pont tavaly márciusban vált az olasz köztársasági szenátus tagjává, pár hónappal később, júniusban pedig már belügyminiszterként és miniszterelnök-helyettesként óvta az országot az illegális bevándorlástól. Ez olyan jól sikerült, hogy idén januárra szinte teljesen sikerült megállítania az olasz partok felé irányuló migránsáradatot, mára pedig messze a legnépszerűbb olasz politikussá vált.

Látva a honfitársai biztonságát előtérbe helyező Salvini erősödését, a baloldali Öt Csillag Mozgalom folyamatosan próbál fogás találni rajta,kiváltképp a közeledő európai parlamenti választások miatt. A belügyminiszter pedig, aki értelemszerűen a rendőrséget is irányítja, válaszul felfedte a hivatalos statisztikákat, amiből kiderült, hogy egy év leforgása alatt az összes bűnelkövetés 15 százalékkal csökkent, a gyilkosságok aránya 12,2 százalékkal, a gyilkossági kísérleteké pedig 16,2 százalékkal.Ugyanebben az időszakban 32,1 százalékkal csökkent a szexuális erőszakok száma, a rablásoké pedig 20,9 százalékkal.

Minden jel arra mutat tehát, hogy Matteo Salvini az illegális bevándorlás megfékezésével tökéletes irányba viszi országát. Ehhez képest Luigi di Maio, a másik miniszterelnök-helyettes és az Öt Csillag elnöke azzal próbálta meg bírálni a jobboldali tárcavezetőt, hogy azt mondta: a migránsok ijesztgetése és falak látogatása helyett a belügyminisztérium vezetőjének a maffia elleni harcra kellene koncentrálnia.

A falakra vonatkozó megjegyzése nem is lehetne egyértelműbb célzás arra, hogy Salvini épp a napokban tett látogatást Orbán Viktor miniszterelnök társaságában a déli határvédő kerítésnél. A két vezető többek között azért is szúrja a szemét a bevándorláspártiaknak, mert az elmúlt években Magyarországnak sikerült a szárazföldön, Olaszországnak pedig Matteo Salvini vezetésével a tengeren megállítania az illegális bevándorlást.

A magyar kormányfő a tárgyalásuk végén úgy fogalmazott a közösségi oldalára kitett videóban, hogy:

Mindketten szeretjük a hazánkat, és abban hiszünk, hogy erős és sikeres nemzetállamok nélkül nem lesz erős Európa. Egyetértettünk abban is, hogy a keresztény értékeken alapuló európai kultúrának elsőbbséget kell adni a kontinensen. És abban is egyetértünk, hogy Európa határait meg kell védeni a migránsinvázióval szemben.”

Forrás: origo.hu


Hasonló cikkek