Drogdílereket fogtak el a fővárosban

Kábítószer-kereskedőket fogtak el a rendőrök a fővárosban, délután kézre kerítették a negyedik, reggel még szökésben lévő férfit is – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság a rendőrség honlapján pénteken.

A Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda (NNI) kábítószer-kereskedelem bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt nyomoz H. István és társai ellen. A férfi 2018 januárjától elfogásáig bűntársaival, M. Istvánnal, M. Lászlóval és M. Norberttel Budapest-szerte árult drogot – olvasható a közleményben.

A rendőrség péntek reggeli tájékoztatása szerint M. István szökésben volt, de kora délután elfogták, elszámoltatása folyamatban van.

Az NNI munkatársai kedden egy XVIII. kerületi parkolóban, kábítószer-eladást követően fogták el M. Lászlót, akinek autójában 400 gramm marihuánát és 800 gramm hasist találtak. A vásárlótól, B. Józseftől csekély mennyiségű marihuánát foglaltak le.

A nyomozók M. István XVIII. kerületi lakásában házkutatást is tartottak, ott 700 gramm hasist és 2 kilogramm marihuánát foglaltak le. A rendőrök az épület padlásterében egy 53 tőből álló, professzionálisan kiépített marihuánaültetvényt találtak, valamint a kábítószer termesztéséhez, porciózásához szükséges eszközöket foglaltak le. A férfi inárcsi házában tartott házkutatás során további 700 gramm hasist találtak a nyomozók.

H. Istvánt – aki a gyanú szerint a bűnözői csoportot irányította – a Terrorelhárítási Központ műveleti egységének közreműködésével egy testépítő teremben fogták el.

A rendőrök szerdán elfogták M. Norbertet is, aki a nyomozás adatai szerint a kábítószer készletezését, elosztását végezte.
Az NNI munkatársai H. Istvánt, M. Lászlót és M. Norbertet kábítószer-kereskedelem bűntettének, B. Józsefet kábítószer birtoklása vétségének megalapozott gyanúja miatt hallgatták ki. A kábítószer-kereskedőket őrizetbe vették és kezdeményezték előzetes letartóztatásukat.

 


Hasonló cikkek