Drogterjesztőket fogtak el Tornalján és Sajógömörben

Kábítószerrel kapcsolatos bűncselekmények ügyében nyomoz a rendőrség Nagyrőce (Revúca) környékén.

Januárban indult vizsgálat egy férfi ellen, akinek nejlonzacskóba csomagolt zöld színű szárított növény volt a hátizsákjában. A lefoglalt anyagot szakértői vizsgálatra küldték. „A zacskókban herbál néven ismert szintetikus pszichoaktív anyag volt. A nyomozó vádemelési javaslatot tett az ügyben egy 24 éves sajószentkirályi (Kráľ) férfi ellen. Ha a bűnössége beigazolódik, három évig terjedő szabadságvesztéssel büntethető.” – mondta Mária Faltániová, a Besztercebányai Rendőr-főkapitányság szóvivője.

A rendőrség szerint a terjesztők túlnyomó része felnőtt, a fogyasztók pedig főként fiatalkorúak. A herbált, mivel olcsó, a szegények drogjaként is emlegetik.

Egy másik, kábítószerrel kapcsolatos ügyben is nyomoznak, a gyanúsított tavaly július óta rendszeresen terjeszti a drogot Sajógömörben (Gemer) és környékén. Öt eurót kért egy adagért. Az elkobzott anyagot szakértői vizsgálatra küldték.

Forrás: bumm.sk, tasr

Fotó: gomorilap.sk


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek