Drónbázis jöhet létre Mórahalmon

A település válhat a Magyar Nemzeti Mentődrónpilóták Egyesülete Dél-Alföldi régiójának központjává. Az ezzel kapcsolatos tárgyalások folyamatban vannak.

A drónpilóták nagy segítséget jelentenek különböző mentések során, hiszen levegőből szemlélve a terepet gyakran olyasmit is észrevesznek, amit a földről nem lehet látni. Hőkamera is rendelkezésükre áll, valamint bármikor repülhetnek, napszaktól és időjárástól függetlenül. Éppen emiatt játszanak fontos szerepet a bevetések során. De gyakorlatilag ugyanazt a célt szolgálják, mint a hatósági mentők, viszont felülről érkező perspektívából tekintenek az eseményekre.

Dobó Róbert, az egyesület régióvezetője feladataikról, tevékenységükről és az együttműködés menetéről is mesélt a delmagyar.hu- nak.

Amikor egy esetnél a hatóság megkeresi a régióvezetőt, hogy segítsen, akkor ő a helyzetet mérlegelve kijelöli a legmegfelelőbb drónpilótát a feladatra, és felkéri, hogy segédkezzen a mentési, keresési munkában – nyilatkozta a szakember.

A mentőközpont kialakításáról szóló tárgyalások jelenleg is zajlanak. Nógrádi Zoltán, Mórahalom város polgármestere az ügy támogatását ígérte, így a vezetők nagy reményeket fűznek az előrehaladáshoz. A városban adottak lennének a megfelelő körülmények, emiatt kiváló helyre kerülne a központ.

Farkas Cs. Tekla

 

Hazai Tükör | Pannon Hírnök

Kövessen minket: Facebook


Hasonló cikkek