Dunaújváros: hat pont és hálataps

Napi rendszerességgel szól a város lakosságához koronavírus-ügyben Dunaújváros önkormányzata.

Nagy hangsúlyt fektet a kommunikációra Pintér Tamás polgármester, ezért nem csupán az információk azonnali átadásának, de a megelőzési munkálatoknak is fontosságát érzi. Hat pontban hívja fel a figyelmét a lakosságnak a koronavírus elleni küzdelemre.

Néhány napja indult el a városlakók körében egy „esti program” : kedves gesztussal, ún.hála-tapssal nyilvánítják ki szolidaritásukat este nyolc órakor az ablakokban, erkélyeken állva. A hálataps azoknak szól, akik nem maradhatnak otthon, mert munkájuk elképzelhetetlen személyes jelenlét nélkül, és nélkülözhetetlen ezekben a napokban. Ők az orvosok, ápolók, mentősök, a rendőrök, polgárőrök, boltosok, de szól a taps a postásoknak, futároknak, áruszállítóknak, informatikusoknak, pedagógusoknak. Tapsolnak a kényszerű otthonmaradással küzdő időseknek és gyerekeknek is, mindenkinek, akinek szüksége van a türelemhez erőre, illetve akiknek munkája nem állhat le.

A megható kezdeményezéshez egyre többen csatlakoznak. Aki részt vesz benne, nem tudja kivonni magát az egy percen keresztül szóló taps-zene hatása alól. A taps ereje a szívekből indul, és a szívekhez visz.

 


Hasonló cikkek