Dűne képregény érkezik jövőre

A GABO SFF Frank Herbert klasszikus, Hugo- és Nebula-díjas, világhírű Dűne regényei után ezúttal képregény formájában hozza el az olvasóknak Arrakis sivatagos világát.

A Dűne képregény változata újdonság, hiszen angolul csak idén novemberben jelenik meg, jövő márciusban pedig a kiadó ígérete szerint magyarul is lehet majd olvasni. A Dűne finoman szólva is aprólékosan felépített világával és szövevényes cselekményével, hosszúságával nem egy könnyed olvasmány, azonban a belőle készült 176 oldalas képregény bizonyára könnyebben emészthető lesz, nem beszélve arról a plusz vizuális élményről, amit nyújtani képes.

A filmadaptáció első előzetese nem olyan régen jött ki, azonban a 2020. decemberére ígért premiert nem sokkal később eltolták 2021. októberére, emellett az Apple TV+ is fejleszt egy sorozatot, amely ebben a világban játszódik. Addig a képregény remek alternatíva, hogy kielégítse a rajongók „Dűne-éhségét”.


Fritsi Péter

Gyerekkorom óta szoros kapcsolat fűz a könyvekhez, olvasáshoz. Legfőbb életterem a könyvtár. Könyvtárosi munkám mellett újságírással foglalkozom.

Hasonló cikkek