Durva bántalmazással ért véget hajnalban a búcsú

A Heves Megyei Főügyészség vádat emelt azzal a két fiatallal szemben, akik tavaly tavasszal összerugdostak egy középkorú férfit Hort községben.

A faluban 2018. május 20-án búcsút tartottak, melyre a sértett is ellátogatott egy közeli településről. Az esemény zárásakor a férfi egy hölgy társaságában a központhoz közeli parkban, bokros területen, tartózkodott, amelyen hajnali két óra körül fiatalokból álló társaság haladt keresztül. Amikor a csapat a mozgásérzékelővel felszerelt köztéri lámpa alá ért, az automatikusan felkapcsolódott, megvilágítva a földön fekvő párt. A fiatalok és a sértett között szóváltás alakult ki, ami rövidesen dulakodásig fajult.

A tettlegességben a társaság tagjai közül ketten vettek részt, ők fellökték a náluk jóval idősebb vitapartnerüket, majd amikor az elesett, rugdosni kezdték. Egyikük közepes-nagy erővel, legalább négyszer fejbe rúgta a sértettet, mialatt társa a kiszolgáltatott férfi testét rugdalta. Az erőszaknak végül a búcsúból hazafelé tartó személyek közbeavatkozása vetett véget.

A sértett a bántalmazás miatt életveszélyes koponyasérüléseket szenvedett, melyeket röviddel később kórházban elláttak.

A Heves Megyei Főügyészség az elkövetőket életveszélyt okozó testi sértés bűntettével vádolja, mely bűncselekmény büntetési tétele kettőtől nyolc évig terjedő szabadságvesztés.

Az ügyészség a vádiratában mindkét terhelttel szemben próbaidőre felfüggesztett szabadságvesztés büntetés kiszabására tett indítványt, emellett indítványozta azt is, hogy a bíróság az egyik – fiatalkorú – vádlottat a próbaidő tartamára helyezze pártfogó felügyelet alá.

A címlapfotó illusztráció.


Hasonló cikkek