Durva vihar csap le az országra

Va­sár­nap még ká­ni­kula lesz, de fel­hő­sza­ka­dásra, jég­esőre kell ké­szülni.

Vasárnap még sokfelé kitart a hőség, viszont egy érkező hidegfront hatására a napos időszakok mellett több tájegységünkön is számítani kell átmeneti futó záporok, zivatarok kialakulására, helyenként hevesebb viharok is lehetnek felhőszakadás, jégeső és viharos szél kíséretében.

Az északira, északnyugatira forduló szelet zivataroktól függetlenül is kísérhetik élénk, erős lökések. Hajnalban 17-24, délután 27-37 fokot mérhetünk, nyugaton maradhat 30 fok alatt a csúcshőmérséklet, viszont a viharokkal együtt hirtelen több fokot hűlhet a levegő.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat riasztást adott ki a teljes országra a zivatarok, felhőszakadások miatt, valamint az ország keleti megyéire másodfokú hőségriasztás is életbe lépett.

Hétfőn az erős gomolyfelhő-képződés hatására többfelé kialakulhatnak futó záporok, zivatarok, helyenként ismét lehet egy-egy hevesebb vihar is. Élénk, erős lesz az északi-északkeleti szél. Valamelyest mérséklődik a forróság, de még így is 26-32 fok között alakul a csúcshőmérséklet, de a viharokat követően átmenetileg lehűlhet a levegő – írta az Időkép.

Forrás: Időkép


Hasonló cikkek