Durván összecsaptak a szurkolók, szétverték Pozsony Óvárosának egy részét

Több külföldi futballcsapat szurkolói csaptak össze szerdán este Pozsony belvárosában. Az agresszív szurkolók egész utcákat zúztak szét, mindent összetörtek, ami az útjukba került.

Székeket és asztalokat dobáltak, komoly károkat okozva a teraszokkal rendelkező kávézóknak és éttermeknek.

Az eddigi információk szerint a Cracovia Krakow és az Ajax Amsterdam szurkolói csaptak össze a Levski Sofia drukkereivel a Mihály-kapu és a Ventúr utca környékén.

Hromadná bitka v centre mesta

HROMADNÁ BITKA V CENTRE BRATISLAVYBitka futbalových fanúšikov zo zahraničia. Zasahovalo množstvo policajtov. Pripravujeme viac informácií. Video poslal Peter.

Közzétette: Polícia Slovenskej republiky – 2019. július 10., szerda

A helyszínen állítólag két robbanást is hallani lehetett, az emberek pedig rémülten futottak az utcán. Több mentőautót és rendőrautót is a helyszínre küldtek, egy időre le is zárták az Óváros egy részét. Legalább 80 személyt vettek őrizetbe.

Matúš Vallo, Pozsony főpolgármestere úgy nyilatkozott, a futballszurkolók viselkedése azt tanúsítja, hogy nem tisztelik sem a várost, sem az ott élő embereket. „Nem értem azokat, akik a sportot és a szórakozást összekapcsolják az erőszakkal és a rombolással. Főként a sajnálatomat fejezem ki a tönkretett vagyon miatt, és remélem, hogy nem sérültek meg ártatlan emberek.“ – nyilatkozta Vallo.

A Cracovia Krakow Dunaszerdahelyen, a Levski Sofia pedig Rózsahegyen lép pályára az Európa-liga selejtezőjének első fordulójában.

Forrás: aktuality.sk, parameter.sk

Fotók: Rendőrség – Facebook


Milány Kincső

Kommunikáció és médiatudomány. Ezt tanultam ebben érzem otthon magam. Na és persze a hírszerkesztés, online újságírás a PannonHírnök Külhon rovatában és a V4 Panorámánál.

Hasonló cikkek