DVTK-Jegesmedvék néven játszanak a jövőben a Macik

A Miskolci Jegesmedvékként ismertté vált jégkorong csapat mostantól a DVTK-Jegesmedvék elnevezést használja.

 

Csütörtökön, a Városházán írták alá azt a szerződést, mellyel a Macik a DVTK-hoz csatlakoztak, és ami révén a sportszervezetet működtető Miskolci Jegesmedve Sportszervező Kft. tulajdonosi köre is jelentősen átalakult.

A Miskolci Jegesmedve Jégkorong Egyesület a jövőben 51 százalékos tulajdonrésszel rendelkezik majd, rajta kívül a Borsodsport Invest Kft. és a miskolci önkormányzat vagyonkezelő cége, a Miskolc Holding Zrt. szerzett 24,5-24,5 százalékos üzletrészt a gazdasági társaságban. Az erről szóló megállapodást a sportegyesület részéről Egri István elnök, a kft részéről Sántha Gergely ügyvezető, a holding részéről pedig Vécsi György igazgatósági elnök írta alá. Az eseményen a várost Dr. Kiss János alpolgármester képviselte. Még nem tudni, mekkora összegű támogatást jelent ez a mostani szerződés, erről később adnak tájékoztatást.

Egri István, a Miskolci Jegesmedve Jégkorong Sportegyesület elnöke elmondta: nagyon büszke arra, hogy amilyen bajnokságon elindult a csapat, azt mindet megnyerte. A mostani szerződéskötésre, és az általa nyújtott új támogatásokra azért van szükség, mert szeretnék magukat megméretni nemzetközi téren is, illetve folytatni kívánják az eddig elért sikereket.


Vona Ildikó

Híradások, beszámolók művészeti, színházi, zenei eseményekről, valamint interjúk készítése ismert művészekkel.

Hasonló cikkek